Hem / Inspiration / Vardag / Bäst i test: Chorizo

Bäst i test: Chorizo

Publicerad den

Tastelines redaktion blindtestade tolv sorters chorizo och gav betyg på en skala mellan ett och fem. Det visade sig att en av de dyraste korvarna blev testets vinnare. Det lönar sig alltså att betala lite mer - i alla fall när det kommer till chorizo.

Annons

1:a plats: Garant – BBQ mild, 39.90 kr

Poäng: 4

Redaktionens solklara favorit. En saftig korv med god kryddning och mycket smak. Några testpersoner beskrev att korven hade mycket smak, andra beskrev den som stark.

Garant, bbq mild

2:a plats: Martínes somalo – Chorizo barbacoa, ca pris: 25 kr

Poäng: 3,5

En korv som gillades av de flesta på redaktionen. Många tyckte att smaken var god och att korven hade rätt konsistens. Några tyckte dock att den var för oljig. En korv som är god med rätt tillbehör, men kanske inte lika bra på egen hand.

3:e plats: Sorunda korvfabrik – Sorunda chorizo, 39.95 kr

Poäng: 3

På delad 3:e plats kom Sorunda chorizo. Testpanelen tyckte att korven hade bra kryddning, rätt konstistens samt en god och mild smak.

3:e plats: Mälarchark – Ekologisk chorizo, 39.95 kr

Poäng: 3

Även Mälarchark kom på  tredje plats. Korven hade en speciell kryddning som blev både älskad och hatad på redaktionen. Många utsåg den här korven till sin favorit – hos andra gick den inte hem alls. Förrutom sin speciella kryddning beskrevs korven som mild, utan hetta.

Mälarchark - Ekologisk chorizo

Dessa korvar var också med i testet:

Annons