Hem / Inspiration / Övrigt / Filtallriken har ersatts av riktig middag!

Filtallriken har ersatts av riktig middag!

Publicerad den

"Har äntligen funnit min livspartner, flyttat till Arvidsjaur och återfått intresset av att laga mat igen, roligare då man är två, min singelmiddag - filtallriken - har nu ersatts av riktig mat!!"

Annons

Namn: Marina Barkanowitz

Bor: Arvidsjaur

Så lyder Marina Barkanowitz presentation på Tasteline, som naturligtvis retar nyfikenheten. Varför flyttade hon till exempel till Arvidsjaur?

– Jag kommer från Luleå, men har bott i Stockholm de senaste tio åren. I februari 2006 fick jag nog av storstaden och flyttade tillbaka till Luleå, berättar Marina.Det dröjde dock inte länge förrän flyttlasset gick västerut, mot Arvidsjaur. Marina hade nämligen träffat kärleken på nätet.

Hur hittade du till Tasteline för första gången?

– Det var min sambo Ola som tyckte jag skulle gå in där och hitta inspiration. Sedan dess är jag fast.

Vad använder du Tasteline till?

– 80 procent av det jag lagar kommer från Tasteline, det finns mycket gott att hämta där. Jag är inne på Tasteline varje dag och ser om det lagts in några nya recept. Jag lagar mycket grytor, gratänger och kycklingrätter. Det är för det mesta jag som lagar maten hemma, men Ola gillar att äta den!

– Jag har märkt att Tasteline lockar många norrlänningar. Det tror jag beror på att om man bor i ett mindre samhälle som de flesta norrlänningar gör är det roligt att vara en del av ett forum.

Ditt förhållande till matlagning?

– Jag lärde mig att laga mat tidigt. När jag var yngre tävlingspaddlade jag kanot och fick göra middagarna hemma, mamma skrev upp alla ingredienser och jag lagade. Efter gymnasiet flyttade jag till Schweiz och jobbade som au-pair. Då lagade jag mat till familjen varje kväll.

Är det något med Stockholm du saknar i Arvidsjaur?

– Jag saknar restaurangerna i Stockholm. Här finns några pizzerior, en hamburgerbar samt någon hotellrestaurang, men inget större utbud. Vill man gå på restaurang måste man åka till Luleå eller Skellefteå. Men Stockholm som stad saknar jag inte.

Vad är det för stor fisk då har i famnen på din presentationsbild?

– Det är en gös som jag drog upp i Mälaren.

Annons