Hem / Inspiration / Övrigt / Juice i klubbförpackning

Juice i klubbförpackning

Publicerad den

Har du vägarna förbi Stockholm kan du nu dricka färskpressad juice mixad av erfarna bartenders i en lokal som andas ruffig fruktfabrik. Text: Linnea Swärd

Annons

Sebastian Berggren, en av fyra skapare av uppstickaren Juiceverket, berättar varför han och hans tre vänner valde att öppna en pulserande cocktailbar med klubbmusik mitt i Stockholm – helt utan alkohol:

– Vi fyra har tillsammans 35 års erfarenhet av allt från nattklubbar till cocktailbarer, och alla saknade en juicebar i Stockholm med ett helhetskoncept där man faktiskt ville hänga och stanna kvar ett tag på dagtid.

Juiceverket erbjuder välgjorda och kreativa cocktails, smoothies och juicer på beställning. Den typiska kunden finns inte:

– Hit kommer de flesta. Vi har allt från 7-8-åringar som gillar att hänga här och drar hit sina föräldrar, till riktiga pantertanter som skriker ut sina beställningar.

Konceptet ”juicehäng” genomsyrar hela lokalen, inredd som en stökig fabrik med stora metallhyllor, trälådor och betonggolv. Och massor av frukt.

– Det var viktigt för oss att det här blev ett ställe där vi själva ville hänga. Därför ritade, designade och byggde vi själva allt här inne, allt från färgen på väggarna till menyn.

Fruktcentrifugerna är kärnan i verksamheten och ovanför baren hänger en stor meny som ständigt förändras. Men precis som i en vanlig bar blandar Sebastian och hans kollegor det kunden önskar. De tillsätter även ägg, proteinpulver eller pumpakärnor till de som vill dricka något extra efter träningen.

Storsäljarna just nu är Apple Fuzz med äpple, hallon och ingefära, och Eggs and Bacon med äpple, fänkål och agavesirap. Vad du än beställer är innehållet nymixat.

– Till varje drink använder vi ungefär ett kilo frukt. Men vi försöker ändå hålla ner kostnaderna så att man ska kunna få en riktigt bra juice för 40 spänn.

Juiceverket
Juiceverket

Juiceverket finner du på två adresser i Stockholm, Norrtullsgatan 21 vid Odenplan och Norrlandsgatan 13 i Mood-gallerian.

Testa två storsäljare hemma

Royal Vanilla Sumo

Skala fyra äpplen och ta bort kärnhuset, skala en ingefära stor som översta delen på din tumme. Snitta en vaniljstång på längden och skrapa ut fröna. Blenda allt i din mixer tillsammans med yoghurt och några isbitar.

Country morning Sumo

Mixa ihop en banan, yoghurt och vanilj på samma sätt som ovan tillsammans med blåbär, is och kokosflingor. När mixen är slät och fin gröp ur en passions frukt och rör ner den för hand med en sked.

Kika in på Juiceverkets blogg

Annons