Hem / Inspiration / Övrigt / Bästa Stockholmskrogarna

Bästa Stockholmskrogarna

Publicerad den

Nu är Stockholms bästa krögare utsedda! Gulddraken är Dagens Nyheters pris för de bästa restaurangerna, kaféerna och barerna i Stockholm. Vinnarna delas upp i tre prisklasser: Budget, mellan och lyx, samt kategorierna ”Årets bar” och ”Årets Fynddrake”.Här är årets pristagare:

Annons

Läs mer:

BAR: Tjoget

På senare tid har Hornstulls restaurangliv blommat upp och en i raden av nya matställen är Tjoget, som egentligen består av tre delar: En bar, ett konditori och en barberare. Baren, Linje Tio, är uppdelad i två rum: Balkongen och Purple Room. I baren står prisbelönta bartenders som blandar drinkar från dåtid, samtid och nutid.

Tjoget finns på Hornsbruksgatan 24 i Stockholm.
http://tjoget.com/

Tjoget, bar

BUDGET:  Speceriet på Gastrologik

Speceriet är finkrogen Gastrologis bakficka, med betydligt lägre priser. Maten är rustik, vällagad och lokalen liten och intim. Mycket bra priser med tanke på hur fantastisk maten och servicen är.

Speceriet finns på Artillerigatan 14 i Stockholm.
http://www.gastrologik.se/

Gastrologik, restaurang

MELLAN: Ekstedt

Restaurangen Ekstedt drivs av stjärnkocken Niklas Ekstedt och är uppbyggd kring öppen eld. Det mesta på menyn tillagas över öppen låga och portionerna är i mellanrättsformat.

Ekstedt finns på Humlegårdsgatan 17 i Stockholm.
http://www.ekstedt.nu/

Ekstedt, restaurang

LYX: Frantzén/Lindeberg

Frantzén/Lindeberg är lyxkrogen som kammat hem två Michelin-stjärnor och är bästa restaurangen i Sverige enligt White Guide. Presentationen av rätterna är spektakulär och råvarorna är rejäla och enkla. Kreativt och mycket imponerande!

Frantzén/Lindeberg finns på Lilla Nygatan 21 i Stockholm.
http://www.restaurantfrantzen.com/

Frantzén/Lindeberg, restaurang

ÅRETS FYND: Esperantos halva vinpaket

På hyllade krogen Esperanto kan gästerna beställa det halva vinpaketet – fantastiska priser för mycket goda viner, och man slipper bli alldeles för berusad för att kunna njuta av maten.

Esperanto finns på Kungstensgatan 2 i Stockholm
http://www.esperantorestaurant.se/

Esperanto, krog
Annons