Hem / Inspiration / Övrigt / Ät som Katniss och Tyrion

Ät som Katniss och Tyrion

Publicerad den

Undrar du hur maten i Game of Thrones smakar, eller om brödet Peeta ger Katniss verkligen är så där himmelskt gott? De här kokböckerna ger dig svaret!

Annons

The Unofficial Hunger Games Cookbook: From Lamb Stew to ”Groosling” – More than 150 Recipes Inspired by The Hunger Games Trilogy

I Hunger Games där karaktärerna måste kämpa för att få middag har maten givetvis en central roll. Både i böckerna och filmerna får vi följa Katniss när hon jagar småvilt till sin familj, får bröd av Peeta och förstummas av överflödet av mat hon erbjuds som tävlande i Hungerspelen. I den här kokboken ges smakprov på Katniss favoritgryta med lamm, Rues grillade palsternackor och givetvis Peetas bröd.

The Unofficial Hunger Games Cookbook

Feast of Ice and Fire: The Official Game of Thrones Companion Cookbook

Alla som läst Game of Thrones-böckerna vet att George RR Martin tycker om att fördjupa sig i tre saker: krig, sex och mat. Maten som serveras på de stora festerna skildras så detaljerat att man i princip kan känna matoset av spädgrisar stoppade med duvor, citronkakor och honugskyckling sippra ur boken. I kokboken är recepten indelade geografiskt: från värmande, mustig mat med vilt i norr till exotiska läckerheter från områdena öster om Westeros.

Feast of Ice and Fire: The Official Game of Thrones Companion Cookbook

Love at First Bite: The Unofficial Twilight Cookbook

Twilightböckerna är inte kända främst för maten karaktärerna äter. Trots detta finns en kokbok i Twilights ära – inte nödvändigtvis med maten som skildras i böckerna och filmerna. Vad sägs om delikatesser som ”Bell’s Lasagna”, ”Harry’s Famous Fish Fry”, ”Blushing Bella Punsch” och “Pizza Edward”? Vi ställer oss dock frågande till det vegetariska avsnittet.

Love at First Bite: The Unofficial Twilight Cookbook
Annons