Hem / Inspiration / Nyheter / Lammauktion på Tradera
lamm

Lammauktion på Tradera

Publicerad den

Welsh Lamb auktionerar ut ett helt lamm via Tradera från och med söndag. Det är första gången färskt kött säljs på Tradera.

Annons

Första, andra, tredje, lamm… Det som brukar kallas världens godaste lammkött, Welsh Lamb har länge varit en svåråtkomlig juvel. Tills nu. Walesarna firar nämligen sin lammpreimär med att auktionera ut ett av sina första vårlamm till högstbjudande. På söndag startar budgivningen på Tradera. Den 15 maj klockan 18.00 öppnas auktionen som ska få svenskarna att bjuda över varandra för att få smaka på världens godaste lammkött: Welsh Lamb.

Walesiskt lamm har den eftertraktade statusen PGI-skyddad ursprungsbeteckning. Det betyder att det är av samma klass som andra med liknande märkning, som champagne och parmaskinka. Att köttet klassats som extra fint märks på dess resumé. Welsh Lamb var till exempel det kött som Jamie Oliver valde att laga till världsledarna på G20-toppmötet i London och när en middag hölls för att markera Drottningen av Englands diamantjubileum,
var det lamm från Wales som förgyllde tallriken.

Själva budgivningen pågår i två veckor, och vinnaren kommer kort därefter att kunna hämta sin vinst i en matvarubutik i närheten; det vill säga 13-15 kilo färskt lammkött, allt som allt ett 20-tal styckdetaljer enligt traditionell walesisk styckning.

Annons