Hem / Inspiration / Hälsa / Köp hem vårens hetaste träningsböcker
träningsböcker

Köp hem vårens hetaste träningsböcker

Publicerad den

Vårterminen betyder nystart för många, men hur ska man börja? Låt proffsen hjälpa dig med kickstarten - här är några utvalda nyttiga böcker för dig som vill maxa din träning, utmana dig själv eller hitta hälsosamma vanor.

Annons

Kalla bad

Linda Ahlgren, Linda Vagnelind

Njut av kicken efter ett kallt bad och läs om alla de positiva effekter kalla bad har på både kroppen och humöret. Tvärtom vad du kanske tror, du behöver inte vara naturmänniska eller hälsofanatiker för att börja vinterbada. Ett kallt bad har en uppiggande effekt och kan verka lugnande för kroppen (och knoppen). Hur börjar man? Ska man doppa huvudet? Och hur blir man snabbast varm igen efter ett kallt bad? Det och många andra frågor får du svar på i den här inspirerande boken. Bada kallt är en annorlunda hälsobok för dig som vill uppleva något alldeles extra och utmana dig själv.

(Bonnier Fakta, februari 2021)

Träna hemma: enkla, roliga och effektiva övningar

Mia Rodhborn

Träna hela kroppen, med fokus på puls och stryka, oavsett om du befinner dig hemma eller på resa. Mia Rodhborns bok innehåller 25 effektiva träningsprogram,som passar de flesta. Förutom roliga träningskombinationer får du peppande motivationsövningar att använda när lusten sviker, och enkla rehab-övningar att göra vid exempelvis hälsmärta och ryggont.

Alla rörelser är illustrerade med tydliga bilder som får vem som helst att vilja hoppa upp ur soffan och börja röra på kroppen!

(Semic, juli 2022)

Träna hemma: 50 träningskort för armar, ben, mage, rygg och kondition

Bokförlaget Semic

Det här är en fullpackad kortlek med träningsövningar för hela kroppen – perfekt för både hemmaträning och rörelse på resa! Med färdiga träningskort kan du komma i form utan att behöva ta dig till gymmet. I ”träna hemma” får du enkla och effektiva övningar som du kan göra separat eller kombinera till oändligt många träningspass. Alla rörelser är tydligt illustrerade med foton som är enkla att följa.

(Semic, december 2021)

Missa inte

201 Hälsohacks

Sofia Ståhl

När vi ändå är inne på ämnet ”hälsa” vill vi även tipsa om hälsoinspiratören Sofia Ståhls underbara bok 201 Hälsohacks. Uppdelat i fyra säsonger får du tips, utmaningar och kloka ord att ta med dig i vardagen för att må bättre. Sofia går in på ämnen som sömn, mat, träning och kroppspositivitet – ett måste för dig som vill stärka ditt välmående.

(Bonnier Fakta, december 2022)

Annons