Hem / Inspiration / Fest / Matildas bästa buffétips

Matildas bästa buffétips

Publicerad den

Matilda Mattsson är namnet bakom matbloggen www.matildasmat.se, och med vana att servera mat till många ger hon Tasteline sina bästa buffétips. Text: Linnea Swärd

Annons

Matilda Mattsson är allt annat än amatör i köket: Efter en konditori- och bageriutbildning och 4,5 år till sjöss som kallskänka kan hon mat. När ryggen krånglade och Matilda var tvungen att stanna hemma en period började hon samla på sig recept och till slut var recepthögen så stor att hon startade en egen matblogg.

Nu har Matilda bytt yrke men har fortfarande tid för sin stora passion mat. Med vackra bilder som Matilda tar själv och ljusa pasteller andas bloggen romantiskt bondkök, och besökaren finner allt från lyxiga bakverk till enkla vardagssoppor.

Matilda älskar all mat, och lagar i princip allt utom gristassar. När det kommer till hennes specialitet är svaret självklart:

– Grillat, grillat och åter grillat. Finns det något trevligare än glatt sällskap, sol och grillat?

Har du något buffétips om man har ont om tid?

– Sallad går alltid fort och kan varieras i det oändliga. Jag älskar medelhavsmat och äter gärna en sallad med oliver i och kanske en skiva bröd och tapenade till det.

Hur får man en bjudning att kännas lyxigare?

– Fina upplägg, rosor av tomater och några kvistar dill och persilja här och där kan sätta guldkant på även den enklaste buffén.

Annons