Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Vin att lagra i källaren

Vin att lagra i källaren

Publicerad den

Vin att lägga för lagring är skoj att handla, om inte till dig själv så till någon vinintresserad vän eller släkting i present. Vinerna måste inte nödvändigtvis ligga i en vinkällare eller vinkyl, det viktigaste är att låta dem ligga svalt och mörkt. Vi har plockat ut några godbitar från de viner som tagits in från Systembolagets beställningssortiment till det fasta sortimentet den 2 september. Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

Mousserande

2015 Pol Roger Blanc de Blancs

Frankrike, 88285
761 kr, 750 ml

Riktigt god champagne från lyckad årgång. Vinet är nyanserat, friskt och balanserat med toner av gula äpplen, citrus, krita och bröd. Blanc de blancs indikerar att champagnen gjorts enbart av druvan chardonnay.

2002 Pol Roger Blanc de Blancs

Vita viner

2019 Meursault Olivier Leflaive

Frankrike, 75515
1071 kr, 750 ml

Ljuvligt gott chardonnayvin från Bourgogne. Komplext och finessrikt med friska toner av gula äpplen, rostade ekfat och viss nötighet. Såklart gott nu men ännu godare med lagring.

2009 Meursault Olivier Leflaive

2020 Condrieu Les Grandes Chaillées

Frankrike, 86406
415 kr, 750 ml

Fruktbomb med läcker nyansrikedom från Condrieu i norra Rhônedalen. Här vankas toner av aprikos, nektarin, jasmin, gula plommon och citrusfrukt i doft och smak. Allt i god balans som tål några års lagring utan problem. Gott till smakrika fisk- och kycklingrätter.

2011 Condrieu Les Grandes Chaillées
Annons