Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Törstsläckande bubbel

Törstsläckande bubbel

Publicerad den

Sommaren är tid för bubbel, de mousserande vinerna släcker törsten och passar utmärkt till småplock innan middagen. Den äkta varan kommer från Champagne i norra Frankrike men man producerar välgjorda bubblor runt om i hela världen. Med eller utan alkohol, välj bland torra drycker som med fördel serveras riktigt svala.

Annons

Richard Juhlin Blanc de Blancs Non-Alcoholic Sparkling Wine, Frankrike

1979, 89 kr, 750 ml, 0 %

Läckra bubblor och aningen sötma, ett vin som släcker törsten genom härliga toner av passionsfrukt, gröna äpplen, honungskaramell och lime. Serveras väl kylt, gärna till småplock av skaldjur och grönt. Druvan är chardonnay.

Richard Juhlin Blanc de Blancs

Billabong Sparkling Brut, Australien

1945, 54 kr, 750 ml, 0.2 %

Insmickrande gott med nektarin, papaya och grapefrukt i fokus därtill med lite mineral i efterdyningarna. Lättdrucket och i balans, alkoholfritt som gör susen vid de större festligheterna.

Domaine d’Estoublon Moukipic, Frankrike

1921, 74 kr, 750 ml, 0 %

Lite sötare av druvan muskat, ett rosa vin som med spänstiga bubblor och trevlig syra är en törstsläckare i sommarvärmen. Körsbär och jordgubbar samsas med parfymerat och färska örter, ett alternativ till mingel med frukt och bär bland det som serveras.

Domaine d'Estoublon Moukipic

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne, Frankrike

7725, 135 kr, 750 ml, 12.5 %

Druvblandat av pinot noir och chardonnay, resultatet är riktigt gott och vinet bjuder stor fräschör. Pigg syra kantas av mogna höstäpplen, bivax, grapefrukt och färsk dragon därtill lång och lite kryddig eftersmak. Bra pris!

Deutz Brut Classic, Frankrike

7487, 385 kr, 750 ml, 12 %

Lyxig skumpa som bjuder stor upplevelse, denna champagne plockar vi fram vid högtidliga tillfällen. Ren, elegant och stram med helhet som rymmer citrus, mjölkchoklad, söta päron och passionsfrukt i fyllig tappning.

Deutz Brut Classic

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut, Frankrike

7781, 119 kr, 750 ml, 12 %

Favorit i billigt prisläge, de rosa bubblorna är spänstiga med läcker smak av svart vingummi, körsbär, röda äpplen och parfymerad touch. Passar till det mesta av småplock, gärna lufttorkade charkuterier och hårda ostar.

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut

2011 Palmer Blanc de Blancs, Frankrike

7553, 314 kr, 750 ml, 12 %

Ett fynd bland välgjord champagne, vill man släcka törsten med något riktigt gott är detta ett utmärkt alternativ. Gula plommon, mogna äpplen, smörkola och frisk syra blir till törstsläckande bubbel med karaktär. Klarar ytterligare lagring.

2011 Palmer Blanc de Blancs

Ferrari Brut, Italien

7721, 155 kr, 750 ml, 12.5 %

Lyxig italienare som presterar läckert vin med stor koncentration och spänstiga bubblor. Druvan chardonnay rymmer toner av gula äpplen, bivax, smörblomma och ljus choklad. Kryddigt dröjer sig kvar i den långa eftersmaken. För oss som gillar smakrikt bubbel!

Annons