Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Skvaller i vinvärlden

Skvaller i vinvärlden

Publicerad den

Hollywoodbojkott av rysk vodka, vin- och sexkvällar och box med allt i ett - här är en sammanfattning av vinvärldens stora (och små) nyheter i februari 2014! Ulrika Karlsson och Camilla Settlin 2014-03-10

Annons

VIN OCH SEX PÅ KANARIEÖARNA

Bodegas Monje på Kanarieöarna tar vindrickandet till nya höjder. Istället för ost- och vinprovningar anordnas vin- och sexkvällar i den lokala vinklubben. En lyckad kväll innehåller provning, middag, erotisk filmvisning och erotiska lekar bland ekfaten. Dessutom kan ett erotiskt introduktionspaket köpas innehållande en flaska av egendomens vin, vinglas, dildo, handklovar, kondomer och korkskruv.

HOUSE-STJÄRNA BOJKOTTAR RYSK VODKA

Den brittiske skådespelaren Hugh Laurie uppmanar till bojkott av rysk vodka, genom sitt upprop tar han ställning mot president Putins hårdföra politik rörande homosexuella i Ryssland. Enligt House-stjärnan är rysk vodka okej när man rengör ugnen, vill man dricka bör vodkan komma från Polen. Det bör tilläggas att stjärnan har över 300 000 följare på Twitter.

SYDAFRIKA TAPPAR PÅ SVENSKA MARKNADEN

Sydafrikas vinexport ökar men det är inte Sverige som står för de största inköpen. Mellan åren 2008 och 2012 var Sverige landets tredje största exportmarknad men efterfrågan har sjunkit. Nu har Sydafrika dalat till en femteplats och svenskarna har fått upp ögonen för bland annat italienska viner enligt Systembolaget. Sydafrikas största exportmarknad? Storbritannien med råge, britterna dricker 111 miljoner vin per år av det landets viner.

NY LYXKROG I LONDON SATSAR PÅ TOPPVINER

Biblioteka är namnet på Londons nästa lyxkrog, satsningen signeras den ryskfödde Leonid Shutov och 250 platser i extremt lyxig miljö utlovas. Dessutom kommer vinkällaren innehålla 60 000 flaskor från de bästa egendomarna redan vid öppningsdatum. Ett plus i kanten är prissättningen, vinerna kommer erbjudas till en bråkdel av de priser som finns på andra krogar i London, enligt krögaren själv. Biblioteka beräknas öppna under våren 2015.

STJÄRNKRÖGARE FAST I TULLEN

Den engelske stjärnkrögaren Gordon Ramsey blev fråntagen en flaska Dom Pérignon i tullen på flygplatsen i Doha i den muslimska staten Qatar. Krögaren, som driver restauranger i Doha, var på affärsresa när skumpan, som för övrigt var en present från en vän, togs i beslag. I gulfstaterna råder stränga alkohollagar och den förvånade stjärnkocken fick lära sig en nyttig läxa.

BAG IN (COOK) BOOK – BOX MED ALLT I ETT

Vi slutar aldrig förvånas över vinvärldens påhittighet. Det senast är ett boxvin med recept från landets bästa kockar. Först ut är Fredrik Eriksson, som med stor entusiasm komponerar recept till boxens innehåll. Vinet, tja, italiensk zinfandel av högsta kvalitet utlovas. Fler druvor och recept följer, en serie ”kokböcker” med speciellt framtagna recept från några av våra folkkäraste kockar lanseras under samma varumärke (nr 70620, 249 kr).

Annons