Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Magnumflaskor till festen

Magnumflaskor till festen

Publicerad den

Storfest på gång? Passa på att skaffa imponerade magnumvarianter av goda festviner! Här är 7 magnumflaskor på 1,5 liter. Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

Det är festligt och effektfullt att servera vin ur magnumflaskor! Är man många så går det ju åt ett gäng flaskor, så tveka inte till större flaskstorlek emellanåt. Fyll en stor balja med is och låt vinerna ligga där och kyla sig inför festen, de långa flaskorna från Alsace kan vara lite svåra att få in i ett vanligt kylskåp, så då blir isbaljan praktisk och bra. Tips på goda köp bland mousserande, rosé, vitt och rött kommer här:

Mousserande

André Clouet Grande Réserve

Frankrike, 7686
529 kr, 1500 ml

Härligt med äkta bubblor från Champagne. Här bjuds nyanserade, komplexa toner av rostat bröd, mineral, gula äpplen och citrus i både doft och smak. Toppen till färska skaldjur vid välkomstminglet.

André Clouet Grande Réserve

Geisweiler Monopole Crémant de Bourgogne Brut

Frankrike, 7685
219 kr, 1500 ml

Läskande bubblor från Bourgogne av druvorna chardonnay och pinot noir. Riktigt bra köp med karaktär av gula äpplen, grapefrukt och viss brödighet. Stämningshöjare!

Geisweiler Monopole Crémant de Bourgogne Brut

Vitt

Gustave Lorentz Riesling Réserve

Frankrike, 22257
199 kr, 1500 ml

Torr, god riesling från Alsace i nordöstra Frankrike, passar fint till fisk och skaldjursinslag vid middagsbjudningen. Toner av gröna äpplen, citrus och mineral fyller vinets doft och smak.

Gustave Lorentz Riesling Réserve

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc

Frankrike, 22139
149 kr, 1500 ml

Friskt och aptitretande med tydliga inslag från druvans karaktär; nässlor, svartvinbärsblad, krusbär och citrus i intensiv tappning. Gott till milda, friska smaker i sallader och plockmat.

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc

Rosé

Dopff-Irion Pinot Noir

Frankrike, 73098
239 kr, 1500 ml

Läcker rosé som är en enkel att beställa via Systembolagets beställningssortiment. Vinet håller kvar känslan av sommar med toner av jordgubbar, smultron och vinbär. Passar bra till det mesta på buffébordet

Dopff-Irion Pinot Noir

Rött

Cùmaro Conero Riserva

Italien, 95085
349 kr, 1500 ml

Mycket gott från italienska östkusten. Druvan montepulciano bjuder nyanserade inslag av körsbär, plommon och örter tillsammans med ek från lagringen. Perfekt till nöt och lamm. Beställ utan extra kostnad från Systembolagets beställningssortiment.

Cùmaro Conero Riserva

Roodeberg

Sydafrika, 7451
179 kr, 1500 ml

Mycket gott till kött från grillen med sallader, potatis och goda såser som tillbehör. Druvorna cabernet sauvignon, merlot och shiraz ger ett smakrikt vin med fokus på plommon, björnbär och svarta vinbär där fat och tobak kompletterar.

Roodeberg
Annons