Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Höstiga budgetviner

Höstiga budgetviner

Publicerad den

Oktobersläppets bästa budgetviner kommer väl till pass när innehållet i plånboken är skralt. I annat fall när många ska bjudas på kalas utan att du blir ruinerad! Bubbel, vitt eller rött i både flaska och box radas upp nedan. Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

Charles Wantz Crémant d’Alsace Carte Noir Brut

Frankrike, 7737
89 kr, 750 ml

Bra budgetalternativ när det vankas bjudfest, oavsett 30-årsfest eller bröllop. Vinet är insmickrande i rund och fruktig stil där gula plommon, päron och äpplen påminner i doft och smak. Passar fint som apéritif med lättare tilltugg.

Charles Wantz Crémant d’Alsace Carte Noir Brut

Monti Garbi Soave

2011, Italien
2078, 199 kr, 3000 ml

Lättgillat boxvin i prima form. Druvan garganega spelar som sig bör huvudrollen i detta Soave-vin i fräsch och inbjudande tappning med gul frukt i fokus; äpplen, plommon och päron om vartannat. Bra till stora bjudfesten!

Monti Garbi Soave

Gustav Adolf Schmitt Riesling Trocken

2011, Tyskland
6003, 64 kr, 750 ml

Enkel riesling att bjuda på innan middagen tar vid, vinet domineras av rena, friska citrustoner i både doft och smak. Rättframt och tydligt i aptitretande stil. Bjud gärna på salta chips som enkelt tilltugg.

Gustav Adolf Schmitt Riesling Trocken

Beaujolais Patriarche

2011, Frankrike, 6713
195 kr, 3000 ml

Lättsamt rött i boxformat, känslan av blåbärssaft infinner sig direkt med inbjudande, vinös framtoning. Gott och lättdrucket med en touch av svarta vinbär. Gamay utgör innehållet i detta sydliga Bourgogne-vin.

Beaujolais Patriarche

Fairview Shiraz Cabernet Sauvignon

2011, Sydafrika
6286, 225 kr, 3000 ml

God druvblandning i box, generöst i sin helhet med pigg syra och mjuk strävhet. Plommon, svarta vinbär och örter fyller karaktären. Fairview är garant för god kvalitet och vinet i sig funkar bra till enkla, rustika kötträtter.

Fairview Shiraz Cabernet Sauvignon

El Rey Old Vine Garnacha

2011, Spanien
2260, 65 kr, 750 ml

Tufft rött från kooperativet Bodegas Santo Cristo där vår svenske vinmakare Lars Torstensson har ett finger med i leken. Vinet är torrt, strävt och till en början generöst av körsbär och blåbär i lätt parfymerad tappning. Prova till robusta kötträtter.

El Rey Old Vine Garnacha

I Filari

2010, Italien
2394, 69 kr, 750 ml

Bra köp från syditalienska distriktet Apulien. Vinet är välbalanserat och gott med aromatiska, finstämda toner av körsbär, plommon, läder och röda äpplen. Servera gärna till rätter av ljust kött. Nero di troia och agliancio utgör druvblandningen.

I Filari
Annons