Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Italiensk prosecco till antipasti

Italiensk prosecco till antipasti

Publicerad den

Bjud hem ett gäng vänner på mingel med bubblande proseccovin! Som tilltugg blir det perfekt med goda charkuterier och milda ostar från Italien. Prosecco är bekant hos de flesta svenskar, iallafall bland dem som gillar att dricka mousserande viner. Det blir ju festligt med bubblor i glaset, helt klart, och just de varianter som benämns som prosecco är väldigt lättdruckna med slank och charmerande fruktighet. För att vinet ska få benämnas prosecco så måste det produceras av druvan glera som odlas i distrikten Veneto och Friuli Venezia Giulia belägna i nordöstra Italien. Prosecco får sin andra jäsning i stora, temperaturkontrollerade ståltankar med hjälp av tillsatt jäst och socker. Ett axplock på lättillgängliga proseccoviner i Systembolagets sortiment kommer här:

Annons

P.Lex Prosecco Brut, Italien

77889, 99 kr, 750 ml

Ekologisk prosecco som görs av producenten Icon Wines i samarbete med importören The WineTeam på uppdrag av musikern Petter som firar 15 år som artist. På sin plats att fira med bubbel! Finns även att beställa i magnumflaska.

P.Lex Prosecco Brut

Castelforte Prosecco Extra Dry, Italien

7720, 44 kr, 375 ml

Bubbel i halvflaska passar ju fint ibland när man är få men ändå vill fira. Gjort av druvan glera, här med lätt fruktighet av citrusfrukter och melon. Vinet finns även i helbutelj för 79 kr.

Castelforte Prosecco Extra Dry

Prosecco Selezione Oro, Italien

77719, 89 kr, 750 ml

Passande prosecco för dig som vill ha charmerande sötma i glaset. Päron, melon och nektarin finns i den lättdruckna karaktären. Prova till kryddig salami eller osten Taleggio ihop med mild aprikosmarmelad.

Prosecco Selezione Oro

Prosecco la Robínía Extra Dry, Italien

7486, 85 kr, 750 ml

Producenten Antonini Ceresa vet hur man marknadsför prosecco och har byggt upp en modern vinindustri kring denna i Veneto. Här med toner av vingummi, äpplen och persikor.

Prosecco la Robínía Extra Dry
Annons