Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Boxar till många på festen

Boxar till många på festen

Publicerad den

Det är juletid och vi är snälla mot varandra. Att vara snäll innebär kanske att bjuda goda vänner och bekanta på middag, mingel och fest med allt vad det innebär. Då kan boxvinet komma väl till hands. Praktisk förpackning med större volym, därtill till en billig penning. Det gäller bara att hitta rätt i djungeln av boxar. Kom ihåg, kika efter fräscht tappningsdatum och häll gärna upp vinet i karaff så att eventuell svaveldoft försvinner iväg. Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

Vitt

2012 Rabl Grüner Veltliner

Österrike, 2296
159 kr, 1500 ml

Minibox av prima kvalitet. Duktiga producenten Rabl gör gott vin av druvan grüner veltliner som är lite av Österrikes ”nationaldruva”. Lätt kryddiga toner av päron, äpplen och plommon i bra koncentration och balans fyller karaktären. Passar många smaker.

Rabl Grüner Veltliner

2013 Zonnebloem Sauvignon Blanc

Sydafrika, 2020
209 kr, 3000 ml

Minst sagt druvtypiskt i stilen med tydliga inslag av krusbär, fläder och nässlor i frisk, aptitretande tappning. Servera gärna som aperitif när gästerna anländer, i kombination med små getosttilltugg, salta chips och nötter.

Zonnebloem Sauvignon Blanc

2012 Ramos Classic White

Portugal, 2557
159 kr, 3000 ml

Budgetvitt gjort av druvor tagna ur Portugals skattkista av lokala druvsorter. Här samsas fernão pires, arinto, tália och trincadeira das pratas, ojoj! Vinet är läskande med toner av passionsfrukt, äpple och citrus, passar utmärkt som mingelvin.

 

Ramos Classic White

Rosé

2013 Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé

Sydafrika, 74050
219 kr, 3000 ml

Rosévin dricker vi gärna året om. Detta är nyss inkvalat från beställningssortimentet och gör gott intryck. Vinet är rent och bärigt med fokus på hallon, jordgubbar och röda vinbär. Toppen till mingelfesten.

Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé

Rött

2011 Langhe Rosso Araldica

Italien, 3065
269 kr, 3000 ml

Ny box i ordinarie sortiment, bra köp! Druvorna nebbiolo och barbera blir till gott vin med toner av plommon, svarta vinbär och örter, allt med viss strävhet och uppfriskande syra. Toppen till pastarätter, charkuterier och plockmat.

Langhe Rosso Araldica

2011 Rocca di Montemassi Sangiovese

Italien, 4586
239 kr, 3000 ml

Bra italienare i boxsammanhang. Karaktären är fylld av körsbär, plommon, örter och aningen nougat. Medelfylligt i lättgillad stil, funkar bra till enklare kötträtter, charkuterier och ostar.

Rocca di Montemassi Sangiovese

2012 Lindemans Shiraz Cabernet

Australien, 16460
219 kr, 3000 ml

Här bjuds mängder av björnbär, svarta vinbär och plommon därtill tydliga inslag av eukalyptus och färska örter. Passar fint till det småvarma med tillbehör på julbordet, eller överlag till kötträtter.

Lindemans Shiraz Cabernet
Annons