Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Fira med sommarbubbel!

Fira med sommarbubbel!

Publicerad den

Det spritter gärna i både glas och sinne denna tid på året, sommaren står för dörren och vi firar gärna in den med just bubbel. Det är fritt att välja och vraka från världen över när det gäller mousserande viner; Sydafrika, Italien, Nya Zeeland eller Spanien spelar mindre roll. Rosaskimrande eller inte bestämmer du; skål för sommaren! Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

2009 Rotari Brut Riserva, Italien
7567, 99 kr, 750 ml

Köp! Inbjudande doft och smak med friska toner av bröd, gula äpplen, plommon och krutrökig mineralton. Kul att servera ur magnumflaska om ni är många, kostar 199 kr.

Rotari Brut Riserva, Italien

Graham Beck Brut Chardonnay Pinot Noir, Sydafrika
7639, 99 kr, 750 ml

Mums i sommar. Här bjuds bra koncentration, balans och längd för priset. Karaktären är fylld av gula äpplen, flinta och bröd. Höjer stämningen på minglet.

Graham Beck Brut Chardonnay Pinot Noir, Sydafrika

No.5 Willow Way Sparkling Rosé, Sydafrika
7902, 89 kr, 750 ml

Läskande bubbel i ljust hallonrosa färg. Den lättsamma karaktären domineras av hallon, röda vinbär, smultron och lite smörkola. Att sippa på i bersån.

No.5 Willow Way Sparkling Rosé, Sydafrika

Gardo & Morris Brut Rosé, Nya Zeeland
7732, 109 kr, 750 ml

Törstsläckare med pigg syra, mineralitet och lime gör sig utmärkt innan middagen. Grapefrukt, färska örter och krita dröjer sig kvar i den goda eftersmaken.

Gardo & Morris Brut Rosé, Nya Zeeland

Sumarroca Brut Rosé Pinot Noir, Spanien
7726, 97 kr, 750 ml

Rosa bubblor bjuder till fest med härlig smak av smultron, hallon och lime, inslag av färska örter och stor fräschör. Gärna som välkomstskål till småplock av ost och chark.

Sumarroca Brut Rosé Pinot Noir, Spanien
Annons