Hem / Inspiration / Dryck / Öl / Öl till mustig höstmat

Öl till mustig höstmat

Publicerad den

Vi förgyller höstmörkret med vällagad, rejäl mat. Nu om någon gång så passar det fint med långkok eller andra rikliga, värmande rätter. I kombination med maten serverar vi gärna en riktigt god öl vars karaktär drar åt det robusta och smakrika hållet, denna gång med ett urval från lager till stout. Låt dig väl smaka!

Annons

S:t Eriks Organic Ale, Sverige

11625, 19.90 kr, 4.7 %, 330 ml

Ekologisk ale med mörkbrun, klar färg. Doft och smak bjuder på mängder av rostade toner i form av kaffebönor och rostad malt, därtill kommer härliga toner av mörk sirap och frukt. Medelfylligt i sin helhet. Toppen till mustig linsgryta toppad med knaprigt bacon.

S:t Eriks Organic Ale

O’Hara’s Irish Red Ale, Irland

1486, 16.50 kr, 4.5 %, 330 ml

Smakrik, mörkt bärnstensfärgad ale med trevliga inslag av choklad, kaffepraliner och torkad frukt i karaktären. Viss beska upprätthåller strukturen. Prova gärna till köttgryta fylld med svamp och rotfrukter, servera med potatispuré.

Dugges Mörk Lager, Sverige

1247, 16.70 kr, 5.8 %, 330 ml

Mörk lager med snällt intryck i doft och smak som ger toner av sötma, choklad och kaffe. Väldigt god att sippa på till söndagssteken då gelén tar plats på tallriken tillsammans med gräddsås och potatis.

Dugges Mörk Lager

Red October, Sverige

11294, 17.90 kr, 6.0 %, 330 ml

Trevligt inslag från Gotlands Bryggeri. Red October är en mörk lager som tillverkas under begränsad tid, karaktären bjuder påtaglig beska och toner av smörkola, torkad frukt och lätt rostad malt. Mums till schnitzel med rostad potatis, tartarsås, ärtor och rödvinssås.

Red October

Brewdog 5 A.M. Saint, Storbritannien

1501, 20.10 kr, 5.0 %, 330 ml

Härlig smakrikedom med välbalanserade inslag av humle, malt och sirapssötma förgyller vilken dag som helst. Rostat kaffe och choklad samsas med torkade apelsinskal. Gärna till lammgryta, god bönsallad och ljust surdegsbröd.

Lagunitas Maximus IPA, USA

11911, 23.90 kr, 8.2 %, 355 ml

Håll i hatten, alkoholhalten är hög men väl dold med hjälp av läckert fruktig och maltig karaktär där toner av sirapslimpa och aprikos dyker upp i smaken. Markerad beska. Allra helst till mustig gryta fylld av kryddiga korvar och fläskkött.

Lagunitas Maximus IPA

Oppigårds Thurbo Double IPA, Sverige

89629, 26.30 kr, 8.5 %, 330 ml

Vi bugar för Oppigårds i Dalarna som har flera intressanta och välgjorda öl i Systembolagets hyllor. Här kommer en rejäl och god ale med tydlig beska och inbjudande frukt där tonerna går mot passionsfrukt och aprikos. Till grillad entrecôte, rostade rotfrukter och bearnaise.

Oppigårds Thurbo Double IPA

St Peter’s Cream Stout, England

1671, 29.90 kr, 6.5%, 500 ml

Gott val till den klassiska, smakrika grytan fylld med svamp, rotfrukter, lök och nötkött. St Peter’s är svartbrun till färgen med inslag av choklad, rågbröd och malt i doften. Smaken är fyllig, balanserad och riktigt god med krämig, komplex känsla med inslag av kola, choklad och rostad malt.

Annons