Hem / Inspiration / Dryck / Öl / God öl från svenska bryggerier!

God öl från svenska bryggerier!

Publicerad den

Systembolaget lanserar massor av öl, vissa är här för att stanna medan andra lanseras i små volymer där det gäller att skynda för att fynda. Våra svenska mikrobryggerier förser oss med spännande brygder, öl med särpräglad karaktär och stor variation. Vi älskar den svenska alen, uppfinningsrika öl som lämpar sig utmärkt till den svenska husmanskosten.

Annons

Warpdrive Farmhouse Ale, Sverige

11401, 35.90 kr, 330 ml, 6 %

Passionsfrukt och citron är några av ingredienserna i denna ale. Resultatet är lättsamt och gräsigt med mandarin, lagerblad och hö bland de tydliga inslagen. Lägg Brewski på minnet, det Helsingborgsbaserade bryggeriet producerar riktigt bra öl.

warpdrive

Oppigårds Indian Tribute, Sverige

1415, 23 kr, 330 ml, 6.6 %

Aromatiskt och fruktgeneröst, öl som vi uppskattar för en fantastisk smak och jämn kvalitet. Den intensiva stilen är rundad med inslag av persika, nejlika, pomerans och karamell med beska som dröjer sig kvar. Trots stora volymer brygger Oppigårds öl med tydlig signatur.

oppigårds idian tribute

PangPang Aight Pale Ale, Sverige

30549, 39.90 kr, 330 ml, 4.5 %

Ale med massor av smak, malt och kryddigt dominerar med toner av honungskaramell, mogna röda äpplen, dragon och rågbröd i fokus. Gott till fisk, gärna med gräddig sås och rostad jordärtskocka vid sidan.

Dugges Choose Cherry, Sverige

11591, 34.70 kr, 330 ml, 6 %

Underbart och udda med tydligt av körsbär, något man använt sig av i tillverkningen. Toner av bubbelgum, färska lingon, tuttifrutti och humle blir till läcker och uppfriskande upplevelse. Favoritbryggeri baserat i Göteborg.

dugges choose cherry

2015 Poppels Bryggeri Projekt 006 SMÖF Pale Ale, Sverige

11480, 23.50 kr, 330 ml, 5.2 %

Högsta betyg för aromatisk tappning, inslag av citrongräs, passionsfrukt och ananas blir till insmickrande gott. Syrligt med tilltagen beska gör detta till en utmärkt törstsläckare innan middagen. Passionsfrukt finns med i bryggningen.

Poppels Dubbel IPA, Sverige

88888, 30.40 kr, 330 ml, 8 %

Vi gillar verkligen detta bryggeri beläget i Mölnlycke, välgjord öl har blivit något av ett signum. Denna gång med tilltagen alkohol, rejäl beska och lime, papaya, honungskaramell och granskott bland inslagen. Gott till sjömansbiff!

Red Riff Red Ale, Sverige

30646, 26.50 kr, 330 ml, 5.2 %

Småskaligt och tillfälligt, en nyhet som bara finns fåtalet butiker men går att beställa. Väl värt mödan med tanke på hög kvalitet och riktigt god upplevelse. Rosor, röda äpplen och ljus sirap är i fokus. Bryggeriet ligger i Umeå.

red riff red ale

The Farmer Organic Saison Remmarlöv, Sverige

11213, 58 kr, 750 ml, 5.7 %

Nyhet som lanseras den 16 oktober, om än i små volymer så passa på! Den härliga doften bjuder inlagda persikor, mint och brynt smör. Smaken är syrlig med färska lingon, örter och nektarin bland ingredienserna.

Annons