Hem / Inspiration / Dryck / Öl / Bästa ölen till rustik mat

Bästa ölen till rustik mat

Publicerad den

Mars knackar på dörren och inom några veckor dyker vårtecknen fram i hela landet. Men än så länge är det kyligt och mustig mat välkommen! Kombinera grytan med en rustik öl för den perfekta vårvinterkänslan. Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

Mustiga smaker, gärna i långkok med kött, sitter fint såhär i februari. Smakrik mat överhuvudtaget är något vi föredrar och som ger en värmande känsla vid middagsbordet. Och visst gillar vi vin, men likaså öl! Till ”februarimaten” ligger fokus på rejäla, smakrika, mörka öl för att matcha smakerna i den mer eller mindre rustika maten. Häng med bland våra favoriter.

Samuel Adams Black Lager, Boston Beer Company USA

1535
16.90 kr, 355 ml, 4.9%

Mörk lager med läcker smakrikedom. Rostade inslag med toner av kaffe, karamell och mörk choklad påminner i doft och smak. Helt klart smakrikt nog att matcha mustiga kötträtter, men ändå snällare än stout såklart.

Samuel Adams Black Lager

Bödeln, Hantverksbryggeriet

89860
31.90 kr, 330 ml, 5.6%

Rejält var det här! Beskan är väldigt påtaglig, men ändå med riktigt god smakrikedom som balanserar upp till gott helhetsintryck. Bödeln är en krävande pale ale som behöver kött i mängd för att komma till sin rätt.

Molé Stout, Ska Brewing USA

11775
28.50 kr, 355 ml, 5.8%

En mörk, riklig, kryddig stout passar utmärkt till en rustik köttgryta av nöt eller lamm med mängder av rotfrukter, servera gärna med gelé! Ölet bjuder toner av torkad frukt, malt och kaffe i den bittersöta smaken.

St Peter’s Cream Stout, St Peter’s Brewery England

1671
28.90 kr, 500 ml, 6.5%

Den svartbruna färgen möts upp av choklad, rågbröd och malt i doften. Smaken är fyllig, balanserad och riktigt god med krämig, kolalik, chokladig, maltig stil i lång, nyansrik, bittersöt tappning.

Westmalle Dubbel, Abbey of Westmalle Belgien

1540
27.90 kr, 330 ml, 7.0%

Härligt smakrik och ofiltrerad trappistöl med inbjudande doft av torkad frukt, apelsin och mörk choklad. Den mäktiga men ändå nyanserade smaken bjuder liten sötma, torkad frukt och god kryddighet. Gärna till lammkött.

Läs om nyheter och trender på vår drycksida:

Annons