Hem / Inspiration / Dryck / Kaffe / Så gör du en färgglad latte!
Foto: Nurlan Emir

Så gör du en färgglad latte!

Publicerad den

Vem tackar nej till en härlig latte - till brunch, frukost eller mellan måltiderna. Vi fick feeling och skapade tre vackra kaffe lattes på ett lite annat sätt - med matcha, gurkmeja och rödbetsjuice! Recepten hittar du längst ner i artikeln.

Annons

Matchalatte

Matcha är ett malt grönt te från Japan där man skyler tebuskarna med tyg i cirka 20 dagar före skörd. Detta görs för att minska mängden solljus, som då ökar halterna av klorofyll och andra näringsriktiga ämnen i teet. Matcha har en distinkt men ändå mild smak, vilket gör att matchapulver även passar som smaksättare i bakverk och glass med mera! Matcha te har i flera hundra år ingått i den traditionella japanska teceremonin där man vispar sitt te med en liten trävisp.

matchalatte

Rödbetslatte

Rödbetor är sprängfyllda med näringsämnen och smak. Rödbetor har en söt och jordig ton, och smakar precis lika bra i bakverk som i mat eller som i detta fall – en latte!

Rödbetor har även gott om kostfibrer – vilket är bra vid förstoppning

rödbetslatte

Gurkmejalatte

Gurkmeja har länge använts inom folkmedicinen. Gurkmeja kan användas för att förstärka effekten andra vitaminer, och används ofta för att bota inflammatoriska åkommor.

Gurkmeja har en jordig ton och en vacker gul-orange färg.

gurkmejalatte
Annons