Hem / Inspiration / Dryck / Drinkar / 7 sommardrinkar från Nytorget 6
Foto: Sanna Livijn Wexell

7 sommardrinkar från Nytorget 6

Publicerad den

Vi har träffat bartendern Micke Wenman från populära Nytorget 6 på Södermalm i Stockholm. Inspireras av hans fräscha och goda drinkrecept som passar för sommarens alla tillfällen. Text: Mari Bergman Recept: Micke Wenman

Annons

Nytorget 6 är en av Stockholms populäraste restauranger och har blivit en given samlingsplats för både hungriga gourmander och törstiga söderbor. Baren bjuder in till härlig stämning med sina unika och goda drinkar. Den trevliga personalen ger alltid det lilla extra och får verkligen sina gäster att trivas.

Under en solig vårdag i maj hade vi äran att få hänga med bartendern Micke Wenman när han skapade flera härliga och snabba drinkrecept inför sommarsäsongen. Alltifrån klassiska drinkar till helt nyskapande och spännande cocktails. Tänk dig en uppfriskande och svalkande Elderflower Sour i hängmattan eller varför inte en Basil Berry Smash som välkomstdrink på sommarfesten. Här får du Mickes 7 favoritdrinkar till sommarens festligheter som garanterat kommer att göra succé bland vänner och bekanta.
Självklart passade vi även på att fråga honom om vad som trendar just nu och vilken drink som är lätt att göra till den stora festen.

Vad trendar på Nytorget 6 just nu?
Inför och under sommaren så trendar alltid bubbeldrinkar men även drinkar med ingredienser som kan verka nyttiga så som morot, gurka, basilika och ingefära.

Vilken drinkfilosofi har du?
Jag försöker anpassa mig efter gästen. Har man ett tjejgäng i baren så är det onödigt att nörda ner sig i vintagecocktails. Bättre att hålla sig till syrligt, fruktigt och fräscht för att det ska gå hem. Har man däremot chansen att nörda lite så ska man ta den men helst om man kan lite historia kring cocktailen och spriten man använder.

Dina egna favoritdrinkar?
Helst dricker jag en negroni eller en välgjord Gin och Tonic men det kan bli en och annan öldrink om möjligheten ges som min favorit Wish You Were Beer.

Tips på drink som funkar att göra till många på mingelfesten?
Bellini, Elderflower Sour, Bubbeldrinkar, Aperol Spritz och French 75.

Vad bjuder man sin date på för att vara lite romantisk?
Champagnedrinkar och små nätta cocktails ser alltid stiliga och romantiska ut och brukar ofta gå hem. Men undvik gärna groggar och long drinks. På en restaurang så kan du alltid fråga bartendern eller servisen om tips så brukar det bli succé.

Annons