Hem / Inspiration / Dryck / Drinkar / Så blir du kung i baren!

Så blir du kung i baren!

Publicerad den

Vi har träffat bartendern Anton Olsson som lär dig att imponera med rätt drink till ditt sällskap och gärna vill att vi ställer krav i baren.

Annons

Anton Olsson är bartender på Griffins Steakhouse där den stora baren är själva hjärtat i restaurangen. Han brinner för sitt yrke och är glad för att intresset för matkvalitet har ökat på restaurang eftersom det har smittat av sig på barkulturen. Anton använder bara färska ingredienser i baren, färsk frukt och bär, örter.

– Det är inte så vanligt att någon kommer in och beställer en stor stark, ett glas vin eller en gin och tonic. Det är mer sofistikerat; gästerna ställer högre krav på kvalité kring ingredienser och tillredning. Numera vet man exakt vad man vill ha och kan exempelvis beställa en Gin och Tonic med Tanqueray 10 och Grapezest eller en Hendrick’s Gin och Tonic som är en blommigare variant som serveras med gurka. När någon beställer en white russian försöker jag övertala dem att prova en Buttered Coffee Cocktail eller en Milk Punch för att få en lite djupare upplevelse, säger Anton.

– Mina personliga drinkfavoriter är Bobby Burns, Negroni, Martinez, Vieux carré. Det här är bra drinkar att beställa om du vill imponera på en bartender, säger Anton.

Om man vill imponera på någon vilken drink skall man bjuda på?

Och hur är det egentligen med dricks, hur skall man dricksa i baren?

– Dricks ses väl i första hand som uppskattning bland bartenders och resturangpersonal. Det är såklart fantastiskt roligt att någon uppskattar ens arbete och produkten man levererar. Att folk väljer att lämna mer pengar än vad dom behöver för att visa sin tacksamhet är en fin gest. Men det kan faktiskt vara lika bra, om inte ibland bättre att verbalt visa sin uppskatting. Det finns några speciella gäster vars ord som jag bär med mig som motivation när man har en tung serivce, säger Anton.

Annons