Hem / Inspiration / Dryck / Drinkar / Grogg, drinkar och cocktails
lemon squash, longdrink
Foto: Martin Löf

Grogg, drinkar och cocktails

Publicerad den

Skådespelaren och kocken Per Morberg har släppt en ny bok om drycker. ”Grogg, drinkar och cocktails” innehåller flera spännande drinkrecept, både med och utan alkohol. Text: Mika Mårtensdotter

Annons

Efter flera kokböcker ger Per Morberg ut en bok om dryck. ”Grogg, drinkar och cocktails” innehåller ett hundratal recept med hans bästa drinkar. Klassiska drycker, fruktiga cocktails, kaffedrinkar och shots presenteras i boken genom vackra bilder.

För de tillfällen då man inte vill eller kan dricka alkohol finns ett kapitel med fräscha, alkoholfria drinkrecept. Inspiration till något ätbart att servera till sina drycker finns också med i boken, där ett helt avsnitt har tillägnats snittar och snacks.

Alla recept presenteras på Per Morbergs eget vis med personliga kommentarer. I boken klargör han skillnaden mellan att röra, skaka, mixa, skikta eller muddla en drink – allt för att du ska lyckas med dina drinkar hemma. Här nedanför bjuder vi på några spännande recept från boken.

”Grogg, drinkar och cocktails” är skriven av Per Moberg. Fotografierna är tagna av Martin Löf och boken ges ut av Bonnier Fakta.

Annons