Hem / Inspiration / Dryck / Alkoholfritt / Alkoholfritt till sommarens fester

Alkoholfritt till sommarens fester

Publicerad den

Med alkoholfritt rosévin och bubbel, slipper du ångest och trubbel. Nä, så kanske det inte riktigt är, men intresset för alkoholfritt stiger och vi har smakat oss igenom några klassiker och tipsar om härliga drinkar! Text: Julia Olsson

Annons

Intresset för alkoholfria produkter stiger fortfarande, och det är inte längre bara gravida som tackar nej till alkohol. Enligt systembolaget ökade försäljningen av just alkoholfria produkter med hela 30 procent under 2012! I samband med efterfrågan har också utbudet ökat och blir just nu bara bättre och bättre. Vi har testat några återkommande favoriter inom alkoholfria rosé- och bubbel och hittat flera favoriter som kommer passa perfekt till sommarens alla fester.

Periquitas bubbliga rosevin blev en favorit hos testpatrullen. Kanske för att den utmärkte sig lite från resten genom att smaka mer som ett ”vanligt” rosevin.

Chill outs rosé var det enda vinet i testet som inte innehöll några bubblor. Om det berodde på avsaknaden av bubblor eller inte är oklart, men vinet var också mycket sötare och passar med sin kraftiga hallonsmak därför extra bra till sötsaksälskaren.

Kiviks fläderblomsvin är ett vin med smak av svensk sommar. Med sin söta smak av fläder och piggelin (ja, faktiskt) är det dock mer en frisk picknickdryck än ett alkoholfritt vin.

Annons