Artikel

Skynda fynda ölnyheter

Inga öl för fegisar, bland nyheterna i oktober hittar vi goda specialöl – de smakar mycket, har attityd och vissa fall rejält med alkohol. Men skynda att botanisera bland udda öl, flaskorna är få och lanseringen sker i fåtalet butiker.
Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Flying dog Single hop citra

Flying dog Single hop citra

USA, 11933
36.90 kr, 10.0 %
355 ml

Annorlunda och spännande, öl med doft av tallbarr, lime, persika och ljus choklad. Smaken är kryddig och lite fet med humlearomatiska inslag därtill rejäl beska, framförallt i efterdyningarna. Gott till mustiga höstgrytor.

Hantverksbryggeriet Alkemisten

Hantverksbryggeriet Alkemisten

Sverige, 11920
69 kr, 5.0 %
330 ml

Oj vilket udda, öl med blåbär bland ingredienserna blir upplevelsen till bärigt och friskt. Doften är intensiv av stall och gödsel medan smaken är betydligt fräschare med blåbär, citrus och trevlig beska i elegantare tappning än väntat.

De Molen Bommen & Granaten

De Molen Bommen & Granaten

Nederländerna, 10069
57 kr, 15.2 %
330 ml

Coolt är vår spontana kommentar, öl med massor av humlearomatiska toner därtill apelsinskal, söta exotiska frukter, honung och knäck. Den mjuka beskan bidrar till insmickrande helhet. Bra köp!

Liefmans Goudenband

Liefmans Goudenband

Belgien, 10062
77 kr, 8.0 %
750 ml

Doften är maltig och intensiv med toner av choklad, knäck och vaniljkaramell. Smaken är betydligt friskare med inslag av citrus, aprikos och tallbarr. Gott till rätter av fisk och grönt, gärna med syra bland tillbehören.