Mari Bergman Fredrik Jonsson
Artikel

Gästkock – Fredrik Jonsson!

Att säga att Fredrik Jonsson har många bollar i luften vore inte bara en saftig klyscha, utan också en rejäl underdrift. Våren 2015 blev han en av favoriterna i TV-programmet Sveriges mästerkock och efter det har han hunnit med allt från att laga mat i Nyhetsmorgon till att tävla i Fångarna på fortet. Samtidigt som han pluggat reklam och PR om nätterna.
Text: Julia Olsson

Hur hinner du?

”Mat är verkligen min stora passion i livet. När jag fick veta att jag var antagen till årets mästerkock kunde jag inte tacka nej, och efter det har allt bara rullat på. Drömmen är att i framtiden kunna kombinera mat med min nytagna examen i reklam och PR.”

Och nu är du höstens första gästkock i Tastelines matkasse. Hur känns det?

”Så otroligt roligt och fantastiskt kul, att andra inte bara ska få äta min mat utan även får möjligheten till att laga den. Prova på min matlagningsmetodik och smaka på kombinationer som man annars kanske inte skulle göra själv.”

Vad kommer det att bjudas på för rätter?

”Vi kommer bland annat laga och äta italienskt, franskt och grekiskt. I en rätt är ”skogens guld” i fokus, underbart med höst och allt det som skogen erbjuder. Alla rätterna kan tillagas på max en trekvart. Enkelt, snabbt och gott.”

Är det något särskilt du vill att vi tar med oss efter ditt gästspel?

I ett av recepten kokar vi hel kyckling och passar då också på att göra en egen buljong som kan användas i andra rätter. Viktigt att vi tar tillvara på allt som vi lagar till, jag tycker det är fint och härligt att skapa egna grunder till rätterna som lagas. Vi sätter vår egen prägel på den maten vi lagar och skapar på så sätt unika rätter.”

Smakprov från Fredriks gästspel i matkassen: