männens bok, prostata
Artikel

Männens bok: om mat, hälsa, livsstil och prostata

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige (Cancerfonden). Antalet fall av prostatacancer har de senaste åren dessutom ökat! Katarina Tomic, Örjan Klein & Margit Eliasson skriver om ämnet i boken “Männens bok: om mat, hälsa, livsstil och prostata” (Bokförlaget Arena).

Boken erbjuder information och råd för att skapa en hälsosam livsstil, där fokus i kosten ligger på näringsrik och naturlig mat utan onödiga tillsatser. ”En tredjedel av all cancer kan förebyggas genom hälsosamma levnadsvanor” (Cancerfonden). Läs mer om boken och ta del av de härliga recepten!
Text: Kerstin Eriksson

Männens bok, prostata, bokomslag

Männens bok: om mat, hälsa, livsstil och prostata” (Bokförlaget Arena) är sprängfylld av råd och tips på hur män med enkla medel kan förbättra sin hälsa – och på så sätt öka chanserna att förebygga prostatacancer.

Boken innehåller även råd för dig som redan har fått diagnosen, och önskar förbättra din hälsa!

Forskningsresultat om sambandet mellan kost och cancer är inte svåra att hitta, och alternativen för en hälsosam kosthållning är många. Örjan Klein, kocklegenden, blev själv diagnostiserad med prostatacancer och valde efter det att förändra sin livsstil. I boken delar han med sig av mat för alla tillfällen med fokus på välgörande kost för prostatan.

Örjan uppmanar män som har prostatacancer att njuta av livet med god mat, som även är bra för kroppen. Mat ska innebära glädje, och ge energi!

Recept