Samarbete

Varje val gör skillnad

I över 100 år har vi på Santa Maria rest världen runt för att hitta de renaste och mest smakrika kryddorna. De val vi gör påverkar inte bara hur din middag smakar, utan spelar roll i ett större perspektiv. För att varje val gör skillnad.

Ekologisk oregano från höga höjder

I bergen vid Moquegua och Puqinai i Peru, växer vår ekologiska oregano. Luften är ren och temperaturen precis lagom, vilket ger de bästa förutsättningarna. Oreganon från området anses vara den bästa på marknaden. Den skördas för hand och hela odlingsprocessen är naturlig, helt utan bekämpningsmedel och där naturen själv tar hand om vattningen. Här köper du vår ekologiska oregano!

Det är skillnad på peppar och peppar

Ju större pepparkorn desto längre har de fått vara kvar på pepparplantan. Storleken på pepparkornet har stor betydelse för smaken och det är bara de största och finaste kornen som får kallas Tellicherry. Smaken på vår Tellicherry är intensiv men balanserad, citrusdoftande och med en varm arom av trä och tea-tree oil.  Här hittar du Tellicherry!

 

Gurkmeja från södra Indien

Gurkmeja har används inom ayurvedisk medicin i flera tusen år. Den innehåller ämnet kurkumin som man tror har en mängd hälsoegenskaper. Det sägs att det motverkar inflammationer, sänker kolesterolet, lindrar vid ledbesvär, stärker immunförsvaret och förebygger hudproblem. Vi köper vår malda gurkmeja från Karnataka och Tamil Nadu i södra Indien och kan garantera en kurkuminhalt på minst 3 %. Här köper du vår gurkmeja

Vår fina Ceylonkanel är från Madagaskar

Vår fina Ceylonkanel, som även kallas äkta kanel, odlas på Madagaskar. Det tropiska klimatet passar perfekt för att kanelträdet ska växa. Vår Ceylonkanel är ljus i färgen och har en söt och delikat smak med toner av trä, citrus och vanilj. En riktig delikatess i kryddhyllan.

Den goda smaken av ingefära

Liksom vin påverkar ursprunget ingefärans smak. Vår ingefära kommer från Yunnanprovinsen i Kina och har en mild, citrusliknande smak. Smaken skiljer sig även mellan färsk och torkad ingefära där den färska har tydliga inslag av citrus, frukt och parfym medan torkad ingefära har mer jordiga toner. Vår malda ingefära är fint balanserad med toner av citrus, en härligt söt smak och en aning bitterhet. Du hittar vår ingefära här!

Recept