Samarbete

Låt dig inspireras med Pesto alla Genovese

Vad är det egentligen som gör peston så smakfull? Väldoftande basilikablad i kombination med den genuina smaken hos Parmigiano Reggiano DOP. Gjord på färsk italiensk basilika och utan tillsatta konserveringsmedel, redo att låta dig upptäcka de fylliga italienska smakerna.

Barilla Pesto alla Genovese är en upplevelse, vilken kommer från kvaliteten på ingredienserna och på den varsamma hanteringen i produktionsprocessen. Följ med oss på basilikans resa från fältet till färdig pesto.

Följ med oss på basilikans resa från fältet till färdig pesto:

BASILIKASKÖRDEN.
100% Italiensk och alltid mycket färsk; vi plockar den Italienska basilkan när den är som mest full av smak tidigt på morgonen när den fortfarande är täckt av dagg och helt fräsch.
Varje år kommer ungefär 2000 ton av färsk och väldoftande basilika från våra basilikafält runt Parma och in i produktionen, redo att möta de övriga ingredienserna i peston.

KVALITETSKONTROLL, TVÄTTNING, BLANDNING OCH MIXANDE.
Efter skörden transporteras basilikan till vår produktionsanläggning och inom 2 timmar kontrollerar vi den, tvättar den och torkar den varsamt. Sedan mixas basilikan med de övriga ingredienserna exempelvis Parmigiano Reggiano DOP.

DEN ÄR REDO!
Avslutningsvis fyller vi peston i glasburkarna och voilà: den är redo för ditt välsmakande recept! Pesto alla Genovese är full med smaker och är tillagad utan några tillsatta konserveringsmedel eller färgämnen.

Följ med den olympiska skidåkerskan Mikaela Shiffrin och lär dig mer om hur vi gör vår pesto.

Recept