Samarbete

Hemligheten bakom smaksättning

God smak handlar om just god smak. Genom att välja råvaror och smaksättare med omsorg och kunskap skapar du förutsättningar för att din mat ska smaka riktigt bra. Våra smaksättare bär alla på speciella egenskaper som tar din matlagning och dina smakupplevelser till nya höjder.

TABASCO® och Kikkoman Sojasås innehåller helt naturligt Umami – den femte smaken – som förstärker och lyfter smakerna hos övriga råvaror och rätten i stort. Låt våra smaksättare bli en del av din matlagning och TA FRAM DET BÄSTA i varje måltid, året om.

Hoppas det ska smaka.

www.taframdetbasta.com

Upptäck smaksättarna som gör skillnad

Tabasco - Mer än bara hetta

TABASCO® ägs än idag av familjen McIlhennys och precis som då, när Edmund skördade de första plantorna, plockas pepparn för hand när den är helt mogen. Efter skörden krossas sedan pepparfrukterna med en liten mängd salt som kommer från Avery Islands egen saltgruva. Massan hälls därefter på ekfat för att jäsa på naturligt sätt i tre år. Den långa lagringstiden ger TABASCO® dess unika och komplexa smak.

TABASCO® har funnits sedan 1868 och är den enda pepparsåsen på marknaden som lagras tre år på ekfat innan den hälls upp på flaska. Ingredienserna är dessutom helt naturliga – bara chilipeppar, salt och vinäger används. Receptet kommer från Edmund McIlhennys, matfantast och hängiven trädgårdsmästare, som planterade de första pepparplantorna på Avery Island 1868.

Kikkoman – Helt naturligt. Helt Japanskt.

Kikkomans rötter når tillbaka ända till år 1630, då förfäderna till familjen Mogi i den japanska staden Noda började brygga en kraftig, mörkbrun smaksättningssås av sojabönor, vete, vatten och salt. Idag, över 380 år senare, ser processen ut på exakt samma sätt (med några få undantag för det produktionstekniska) och Kikkoman är marknadsledande i världen inom sojasås.

Med endast fyra ingredienser, som tillsammans utvecklat närmre 300 aromämnen, är Kikkoman en mästare på att trolla fram och lyfta andra smaker. I lagom mängd lockar sojasåsen fram det bästa ur råvarorna och förstärker deras smaker utan att själv tränga sig fram och göra sig påmind.

Att Kikkoman säljs och uppskattas i mer än 100 länder världen över säger helt klart en hel del.

Grey Poupon - Tidlös trotjänare från Dijon

Ända sedan 1777 har denna franska dijonsenap haft en given plats i alla finsmakares kök. Än idag tillverkas Grey Poupon efter originalreceptet som baseras på bruna och svarta senapsfrön, speciella kryddor och örter och så förstås vitt vin i stället för vinäger.

Att Monsieur Poupon och Monseiur Grey hade något stort på gång när de började sälja sin senap hade de säkert på känn. Men att den 225 år senare skulle vara en av världens mest omtyckta anade de nog inte. Riktigt god smak går helt enkelt aldrig ur tiden.

Colman's - Gul Hovleverantör

Vissa produkter är och förblir klassiker. Colman’s Senapspulver i den gula plåtburken hör till dem. Colman’s skapades redan 1814 av Jeremiah Colman i utkanten av Norwich i östra England. Kanske inte så konstigt då, att Colman’s är att betrakta som Englands nationalsenap med sin anrika historia och tillverkning.

 

Colman’s heta, karaktäristiska smak kommer från en speciell blandning av olika ljusa och mörka senapsfrön. En blandning som är en väl bevarad hemlighet ända sen Jeremiah satte locket på sin första burk.

Maldon - Flingor som sätter smak

Det finns salt och så finns det Maldon havssalt. I den lilla staden Maldon, nordöst om London, går salttraditionen långt tillbaka. Sedan 1882 har Maldon Salt Company skördat och förpackat salt för hand i staden och kunskapen och förmågan att levererar riktigt fint salt håller högsta klass.

De fina flingorna med mjuk, spröd struktur som ger en ren saltsmak är en favorit världen över och uppskattas av både konsumenter och toppkockar. Så om du ännu inte har provat Maldon havsalt, gör det. Vi lovar att du kommer känna skillnaden.

Recept