Samarbete

Bosch AutoCook är ett helt nytt sätt att laga mat

En slowcooker, riskokare, ångkokare, risottomaskin, pulled pork-maskin, fritös, sous vide och tryckkokare; Allt i en och samma maskin.

Brukar du beställa matkassar hem till dörren? AutoCook tar dig hela vägen till bords. När livet går i full fart kan det vara svårt att komma på vad man ska äta till middag. Och inte minst, ha tid eller kunna laga den.

Skulle det inte vara skönt om det fanns någon sorts autopilot? Och det gör det! Bosch AutoCook är en helt ny maskin som hjälper dig i såväl vardagen som vid festligare tillfällen. Egentligen är det mer än en ny maskin, det är ett helt nytt sätt att laga mat. God näringsrik mat.

AutoCook har 50 förinställda matlagningsprogram för en mängd olika rätter som nästan lagar sig själva och samtidigt ger dig tid över till annat. Dessutom finns en app med över 100 internationella recept att inspireras av.

Pulled pork

 6–8 portioner

1,25 kg fläskkött utan svål
(t.ex. fläskkarré)
2 msk plommonsylt
2–3 msk cidervinäger
1 msk socker
1 msk salt
1–2 tsk chilipasta
(eller tabasco, efter smak)
4 vitlöksklyftor

1 msk paprikapulver
(sött eller sött/rökt)
1/2 tsk senapspulver
1/2 tsk mald kardemumma
1/2 tsk mald muskot
1 tsk grovmalen peppar
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander

 • Skala och hacka vitlöksklyftorna och blanda med plommon­sylten, en matsked salt, paprikapulver, peppar, spiskummin, koriander, senapspulver, kardemumma och muskot.
 • Skiva fläskköttet på längden ned till mitten och vik tillbaka. Gnid köttet med kryddorna och frys en kort stund i frysbox tills marinaden är tillräckligt fast för att vakuumförslutas. ­Placera sedan köttet i en lufttät vakuumpåse. Låt om möjligt köttet marinera över natten i kylskåpet.
 • Fyll AutoCook-grytan med 2 l vatten. Ställ in programmet sous vide, välj long/lång och ställ in 8 timmar med timern. Lägg påsen med fläskköttet i grytan, stäng locket och tryck på Start.
 • Öppna locket när signalen hörs och låt köttet ligga kvar i vattnet i ytterligare 30 minuter.
 • Ta sedan ut påsen ur AutoCook och klipp upp den. Ta ut köttet och lägg det i en skål. Krydda spadet efter smak med vinäger, socker, salt och chilipasta. Dra isär köttet med två gafflar, blanda med en del av såsen och servera. Servera med den resterande såsen.

Risotto med svamp

4 portioner

400 g blandad svamp
300 g risottoris
900 ml grönsaks-
eller kycklingbuljong
100 ml sherry eller vitt vin
100 g riven parmesanost

1 lök
2 vitlöksklyftor
Salt, färskmalen peppar
4 msk olivolja
2–3 msk kallt smör
1/2 tsk färsk el torkad timjan

 • Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Putsa svampen med en liten kniv. Skölj bara mycket hastigt om det är absolut nödvändigt. Torka noga med hushållspapper. Skär stora svampar i fyra delar eller tjocka skivor.
 • Tillsätt två matskedar olivolja i AutoCook-grytan. Ställ in programmet risotto och välj medium/medel. Ställ in 15 minuter med timern och tryck på Start for phase 1/Start för fas 1.
 • Lägg hälften av svampen i grytan och stek i cirka 6 minuter med locket öppet. Krydda med en nypa timjan, salt och peppar. Töm över AutoCook-grytans innehåll till en skål med hjälp av spateln. Tillsätt resten av olivoljan och svampen i AutoCook-grytan. Stek i ytterligare 6 minuter med locket öppet, krydda som den första portionen och töm ur AutoCook.
 • Lägg risottoris, lök och vitlök i AutoCook-grytan och stek med öppet lock under omrörning tills signalen hörs. Deglasera därefter med sherry eller vitt vin. Häll i buljongen och stäng locket. Om du använder AutoCook Pros tryckkokarfunktion stänger du och spärrar locket med vridreglaget. Tryck på Start for phase 2/Start för fas 2.
 • Öppna locket när signalen hörs. Rör ned den stekta svampen, parmesanosten och det kalla smöret. Krydda blandningen med salt, peppar och timjan. Stäng locket, tryck på Start for phase 3/Start för fas 3 och låt risotton dra i 5 minuter. När signalen hörs rör du åter om risotton och serverar.

Biff stroganoff

4 portioner

600 g nötfilé
300 g svamp
1 lök
2 msk mjöl
150 ml grönsaksbuljong
5 msk smörolja

200 ml grädde
3 cl konjak (efter smak)
Salt, färskmalen peppar
Potatismos och inlagd gurka
som tillbehör

 • Skär filén i 4 till 5 cm långa och 1 cm breda strimlor. Salta och peppra filéstrimlorna. Rengör svampen. Skölj bara hastigt om det behövs och torka grundligt med hushållspapper. Skär svampen i tunna skivor.
 • Skala löken, dela i halvor och skiva i ringar. Tillsätt smöroljan i AutoCook-grytan. Ställ in programmet fry/stekning, välj medium/medel, ställ in 160 °C med temperaturväljaren och tryck på Start.
 • Dela upp filéstrimlorna i fyra portioner. Med locket öppet steker du varje portion i cirka 30 sekunder på varje sida. Filéstrimlorna ska vara lite råa på insidan. Lyft ut varje portion kött med spateln och lägg på en varm tallrik. När du har stekt alla köttstrimlor och lagt dem på tallriken lägger du löken och svampen i AutoCook-grytan, pudrar med lite mjöl och steker med öppet lock tills signalen hörs.
 • Tillsätt därefter grönsaksbuljong, grädde och konjak. Blanda väl och salta och peppra. Stäng locket. Ställ in programmet cooking/kokning, välj short/kort och tryck på Start.
 • Öppna locket när signalen hörs. Rör ned köttet direkt. Låt köttet dra i såsen en kort stund och värmas upp. Smaksätt biff stroganoffen med salt, peppar och lite mer konjak (efter smak). Servera med potatismos och inlagd gurka.

Maximera din Bosch.

När du har köpt en Boschprodukt kan du genom en enkel registrering (bosch-home.se/mybosch) bli medlem i MyBosch och få exklusiva förmåner, som vårt unika 100 dagar NöjdKund-erbjudande. Är du inte nöjd returnerar du produkten och får pengarna tillbaka. I MyBosch samlas allt som är värt att veta om just din produkt på ett och samma ställe. Praktiskt, enkelt och helt kostnadsfritt förstås.

Registrera din AutoCook på myBosch så får du en kokbok på köpet!

 • 50 förinställda matlagningsprogram för en mängd olika rätter och bakverk som nästan lagar sig själva.
 • Tack vare de automatiska matlagningsprogrammen som sköter sig själva kan du göra annat under tillagningen.
 • Stor gryta på 5 liter med non-stick beläggning som även går att diska i maskin för enkel rengöring.