Tasteline, varor
Artikel

Nyheter i butik!

Här tipsar vi om nyheter på butikshyllan. Kanske hittar du någon ny favorit bland nyheterna!

För fjärde året i rad överraskar Annas Pepparkakor svenska folket med en unik smak i begränsad upplaga. Nu är det äntligen dags att avslöja smaken på 2017 års pepparkaka. Lakrits! Annas Lakrits Limited Edition finns i butik från oktober och finns att köpa i paket om 150 g. Rekommenderat pris ca 15,90 SEK. Vi har testat och de som gillar lakrits har här en perfekt liten pepparkaka som både doftar och smakar ljuvligt!

Nytt från Ballantine’s

I höst gör de solokarriär: Miltonduff och Glenburgie. Dessa två destillerier har varit grundpelarna
bland många ingredienser i Ballantine’s berömda blend. Nu presenteras de för första gången som
individuella single malter – en unik lansering där de två destillerierna står på egna ben i Balantine’s
sortiment.

Ballantine’s har tillverkat klassiska och prisvinnande blends i över 190 år, men presenterar nu sin
kanske största nyhet i whiskyvärlden. Nu lanseras för första gången två av de destillerier som utgör
stommen i Ballantine’s – Glenburgie och Miltonduff – som officiella single malt-buteljeringar för den
globala marknaden. I höst får svenska whiskyälskare för första gången möjlighet att testa Glenburgie
15 och Miltonduff 15, som länge tillverkat maltwhisky i det dolda.

Vi har provsmakat och vår favorit blev Miltonduff 15 med trevliga kryddor, fyllig och stor smak.

Glenburgie 15
Nummer Systembolaget: 86426
Pris: 399kr för 70cl

Miltonduff 15
Nummer Systembolaget: 86195
Pris: 449kr för 70cl

Tommasi Valpolicella DOC

Legendariska amaronetillverkaren Tommasi lanserar nu Valpolicella DOC 2016 Bib som är ett elegant, kvalitetsmärkt rödvin av druvor från historiska vinoldlardistriktet Valpolicella i norra italien. En premiumklassad vinpplevelse av utsökt kvalitet – nu på praktisk box. Den rubinröda drycken upplevs balanserad och medelfyllig och Valpolicella-distriktets druvor Corvina, Corvinone, Rondinella och Molinara skapar tillsammans vinets intensiva smak med tydliga inslag av röda körsbär samt en anad fatkaraktär. Vi har testat vinet till både pizza och pasta, perfekt val till en italiensk afton.

Nr: 74509

Pris: 319 kr

Druvor: Corvina 60%, Corvinone 10%, Rondinella 20% och Molinara 10%

Alk.halt: 12 %

Tullamore D.E.W. och PangPang väcker liv i klassisk irländsk tradition

Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk tradition. Nu väcker TullamoreD.E.W. tillsammans med mikrobryggeriet PangPang liv i traditionen genom att lansera PangPang & A Brew – en unik öl bryggd på samma jäststam som Tullamore D.E.W. Ölet kommer att säljas på Systembolaget, med start i slutet på september, samt under en limiterad period på Penny & Bill i Stockholm. Vi på Tasteline fick provsmaka och tycker att det var en mycket lyckad kombo!

Årets nyhet i Aladdinasken – Kakaokrisp

Oavsett hur du väljer att fira jul kan du vara säker på att det finns en tradition som består och förändras alldeles lagom mycket. Aladdinasken är en självklar del av svenskarnas jultraditioner. I takt med att svenska folkets smak förändras byts pralinerna i asken ut för att skapa mer variation i asken. Nu är det dags för Tryffel att lämna plats för Kakaokrisp, en pralin fylld med nougatcremé och krispiga kakaonibs. Vi har testat och gillade nykomlingen! Mycket god kakaosmak!

Eriks® färska majonnäser

I veckan lanserar stjärnkocken Erik Lallerstedt en ny produktserie med tre färska majonnäser. Den naturella majonnäsen är krämig, välbalanserad och len med en försiktig touch av citron. Majonnäs Chili & Lime är vackert aprikosröd i färgen. Smaken är kryddig och pikant, med en härlig syra från limen och försiktigt sting från chilin. Majonnäs Dill & Citron har en lång smak med tydlig fräschör. Vi har provsmakat och gillade den med chili och lime bäst. Lagom stark och passade superbra till räkor.

 

Smulad fetaost från Fontana

Vi har testat en smulad fetaost. Egentligen kan man ju smula en vanlig fetaost men det är praktiskt med en burk som man kan ta lite i taget om man exempelvis bor själv. Feta är en perfekt smakförhöjare för såväl gratänger som grytor, och tack vare det smulade formatet blir det nu ännu enklare att toppa sina maträtter eller ge den där extra touchen till sin sallad. Rek. pris: 24,90 kr.

Marabou Premium Petit

Med ursprung i den klassiska petit fouren lanseras nu två olika lyxiga praliner i Marabous Premiumserie. Båda med en kärna av krisp och hela hasselnötter, den ena är omsluten av mörk choklad och fylld med ganache, den andra överdragen med mjölkchoklad och fylld med krämig nougat. En låda väger 158 gram och innehåller ca 17 praliner. Vi har provsmakat och tyckte de var supergoda, svårt att välja om den ljusa eller den mörka är godast.