Hem / Inspiration / Nyheter / Nyheter!
Nyheter i butik

Nyheter!

Publicerad den

Här tipsar vi om nyheter på butikshyllan och andra nyheter inom mat och dryck. Kanske hittar du någon ny favorit bland nyheterna!

Annons

Sortimentet består av shakes, puddingar och nya produkten FLUFF. Alla produkter är proteinrika, har inget tillsatt socker och är laktosfria. De är gjorda på färsk mjölk och finns i den kylda mejeridisken.Genom PROfeel® erbjuder vi ett sortiment med hög proteinhalt men lågt kaloriinnehåll.
PROfeel® FLUFF är en helt ny typ av produkt, en kvargmousse med lätt och luftig konsistens. Produkten passar perfekt som mellanmål, efter träning eller när man är sugen på ett gott mellanmål. Den finns i två friska smaker; hallon-blåbär och äpple-päron. En förpackning innehåller 13 gram protein.
PROfeel® Proteinshake Valios nya proteinshake har en fyllig och krämig konsistens. Produkten innehåller hela 25g protein per förpackning, vilket gör den till ett perfekt mellanmål efter träningspasset. Valio PROfeel® Proteinshake innehåller dessutom 40 procent av det dagliga rekommenderade intaget av D-vitamin och den finns i smakerna choklad och hallon-choklad.
PROfeel® Proteinpuddingarna har en krämig och len konsistens och lanseras i två populära smaker – choklad och gräddkola. De är gjorda på färsk mjölk och innehåller 20g protein per förpackning. Precis som alla produkter i PROfeel® serien så är puddingarna laktosfria och helt utan tillsatt socker.

Nyheterna finns i butik från vecka 19. Rekommenderat konsumentpris för PROfeel® FLUFF, 130 g är 12,50 kr medan PROfeel® Proteinshake, 250ml och PROfeel® Proteinpudding, 180 g, kostar 14,90 kr styck

Spicy Tuna – en ny(het) smak från Fjällbrynt

Fjällbrynt, ett av Sveriges mest anrika livsmedelsvarumärken är på en innovationsresa mot en modernare mjukost. Den nya heta nyheten Spicy Tuna är mjukosten med tonfisk, ett sting av sriracha och en attraktiv smaksensation enligt testerna.

Bred den på en toast tillsammans med jalapeño och picklad rödlök. Ringla över äggmackan. Fördela på surdegsbröd och toppa med avokado och tomat. I sommar är det inte bara solens hetta du kan njuta av. Vi har testat och gillade den, lagom stark och en enkel lunch fixad på 5 minuter!

Drostdy Hof lanserar 100% återvinningsbara förpackningar!

Lagom till sommaren blir Sydafrikanska Drostdy Hof och Fairtrade-certifierade Drostdy Hof Roots ännu grönare. Nu uppdateras samtliga bag-in-box-förpackningar för att bli mer miljömässigt hållbara och enklare att återvinna. De nya boxarna är tillverkade av material som gör dem 100 procent återvinningsbara.

De nya förpackningarna har tillverkats av hållbart producerat FSC-märkt papper och uppdaterats med ett nytt handtag och en ny tappkran i transparent plast för en smidigare hantering vid återvinningscentralen. Båda är nu 100 procent återvinningsbara och sorteras som plastförpackning.

Roots Shiraz Merlot är ett mjukt, fruktigt rödvin med toner av röda frukter, örter och lakrits. Doften är bärig, fruktig med ett drag av jordgubbar, hallon samt lakrits. Vinet passar extra bra till kött- och kycklingrätter.
Priset är 209 kronor för 3000 ml.

Oddlygood® Veggie grated mozzarella

Valio utökar nu sitt växtbaserade sortiment med att lansera Oddlygood® Veggie grated mozzarella. Med sina goda smältegenskaper passar den perfekt till en krispig och vegansk pizza. Efterfrågan på veganska alternativ ökar och 2018 klev Valio in i växtbaserat med Valio Oddlygood. Nyhet i produktserien är Oddlygood® Veggie grated mozzarella. Ett växtbaserat alternativ till ost med bra smältegenskaper, som passar perfekt när man vill göra en frasig pizza eller en varm toast.

Valios mozzarellavariant kommer i riven form, vilket gör den enkel att även använda i sås och som topping på salladen. Oddlygood® Veggie grated mozzarella är helt växtbaserad och innehåller ingredienser som kokosfett, potatisstärkelse och potatisprotein. Den är dessutom helt glutenfri och innehåller vitamin B12 och D2.

Faustino Reserva

Under 2020 lanserade Bodegas Faustino Martinez en ny Rioja Reserva. Faustino Reserva ett lagom lyxigt vin som är balanserat och har en nyanserad doft med inslag av röda och mörka plommon, viol, fat, ceder, muskot, andra kryddor och en spets av färska örter. Smaken är medelfyllig med fina inslag av mörk fruktighet och vanilj, nötter, torkade örter samt kryddig fatkaraktär. Vi tycker att det passar bra till en grillad biff eller lamm med rostad potatis.

Produktinformation
Faustino Reserva
Allkoholhalt: 13,5%
Pris: 129 kr
Artikelnr: 50061
Ursprung: Spanien, Rioja

Craft Beer presenterar en riktigt spännande lansering för svenska marknaden. Som en hyllning till det berömda Moortgat bryggeriets 150-års jubileum presenteras en helt ny öl – Duvel 6,66 är en unik tolkning av den klassiska ”Belgian Blond Ale-stilen”. En belgisk ljus lager med kryddig smak, inslag av knäcke, solmogen aprikos och apelsin, liten kryddnejlika i avslutet.
Nr 11432 | Pris: 28.90 kr.

Froosh lanserar nu tre funktionella fruktsmoothies gjorda på 100% naturliga och växtbaserade ingredienser. De tre nya smakerna Clean Green, Up Beat och Slow Down erbjuder unika egenskaper inom smoothie-kategorin, riktade mot hälsomedvetna konsumenter på språng. De nya funktionella smoothiesmakerna innehåller inget tillsatt socker, articiella vitaminer eller tillsatser.

Clean Green ​
Froosh Clean Green innehåller vinäger som är en ny ingrediens i smoothie-kategorin. Smoothien innehåller också spirulina och spenat. Med en fräsch smak av äpple, kiwi och lime

Up Beat ​
Froosh Up Beat smoothie innehåller kaffeextraxt som motsvarar en kopp kaffe och även acerolakörsbär, mango och banan.

Slow Down ​
Froosh Slow Down har en mild smak av ananas, citronmeliss och kamomill.

Hösten 2020 börjar den ikoniska food truckens smakrika mexikanska street food att säljas i dagligvaruhandeln. När de rosa förpackningarna dyker upp på butikshyllorna är en helt ny vegansk produktlinje på plats. Vi har provsmakat, burritos i smakerna Black Bean, Sweet Potato och No Chik’n och en massa goda tillbehör som salsa och chipotle mayo. Väldigt gott och kul med nya veganska produkter på butikshyllan!

Valio Yoghurt Vanilj Lätt 1L

Valio lanserar nu en ny lättare variant av vaniljyoghurt. Den har endast 0,4 procent fett och 2,5 procent socker, vilket gör den nyckelhålsmärkt – ett gott och krämigt alternativ till mellanmål eller som bas i en uppfriskande smoothie.

För att möta den stora efterfrågan bland konsumenter lanserar McVitie’s nu tre nyheter. En av nyheterna kombinerar det bästa från havren med oemotståndliga bitar av mörk choklad, medan de andra två är bakade på högkvalitativ havre helt utan gluten. Vi på Tasteline har testat och gillar smaken och att de är så crunchiga!

McVitie’s Havre Crunch Gluten Free. Krispig havrekaka bakad på glutenfri havre och havremjöl. Innehåller 59% havregryn och fullkornshavremjöl. 150 g. Rek pris: 25,00 SEK

McVitie’s Havre Crunch Gluten Free Milk Chocolate. Krispig havrekaka bakad på glutenfri havre och havremjöl, med ena sidan täckt av god mjölkchoklad. Innehåller 44 % havre och fullkornshavremjöl samt 25 % mjölkchoklad. 150 g. Rek pris: 25,00 SEK

McVitie’s Havre Dark Chocolate Chip. Kombinerar fullkorn med bitar av mörk choklad. Innehåller 33 % havre, 30 % fullkorn och 11 % mörk choklad. 300 g. Rek pris: 19,90 SEK

Nu utökar innocent sitt sortiment med tre smakrika super smoothies – smoothies berikade med funktionella ingredienser som probiotika, fibrer, vitaminer och alger. Into the Blue med spirulina, Up and Oat, en fiberrik grötfrukost på flaska och Culture Crush en söt med levande bakteriekultur. Det är tre unika smakprofiler, gjorda på frukt och grönt tillsatta med vitaminer. Nyheterna kommer i hållbara förpackningar som enkelt kan pantas i närmsta mataffär. De tre nya smakerna finns i dagligvaruhandeln från och med vecka 20. Rekommenderat pris är cirka 22,90 SEK / 300 ml.

Studentköket – Klimatsmart

Bli klimatsmart i köket! I den här boken skriven av Lena Djuphammar och Ann-Catherine Johnsson (Ordalaget bokförlag) hittar du recept som är klimatsmarta, enkla och nyttiga. Klimatsmart betyder ofta även hälsosamt – eftersom vi behöver äta mer mat från växtriket och dra ner på köttet för att gynna klimatet. Recepten går under olika teman som bönor, rotfrukter, kål och 50/50 (där maten består av hälften vegetabiliska och hälften animaliska produkter). Exempel är rödbetspizza bianco, bönköttbullar, frijoles och tagliatelle med gulbetor. Förutom recept hittar du även konkret hjälp med att handla grönare.

Uppdraget!

Detta är en interaktiv bok från Nicotext som gör din vardag roligare. Boken innehåller 365 uppdrag av varierande typ och svårighetsgrad. Genomför ett om dagen och lägg märke till hur saker och ting ändras runt omkring dig. Tävla mot dig själv eller dina vänner, acceptera uppdraget och låt det förändra ditt liv. Vi har bläddrat igenom och hittade en hel del matuppdrag i den men det mesta är lättsamma kuligheter av olika svårighetsgrad. Kul present till någon med humor!

Cuba Cola lanserades 1953 och var den första coladrycken att säljas i Sverige. Nu vill Spendrups tillföra nygamla bubblor till de svenska läskhyllorna – genom att re-lansera kultdrycken med uppdaterat recept och helt ny design. Genom en ny design inspirerad från Cuba Colas storhetstid under 1950-talet vill Spendrups förmedla en känsla av en uppstickare med ett modernt uttryck. Den klassiska läsken med rötter i Malmö har alltid förknippats med sin unika smak – en smak som Spendrups nu utvecklat och förfinat med ett uppdaterat recept.

Cola-smaken är den största smaken inom läskkategorin och står för över 60 procent av all volym i Sverige. Tillväxtentakten inom läsk är främst drivet av sockerfria alternativ som nu står för mer än 40 procent av den totala försäljningen. Därför lanseras även Cola Cuba Zero, en sockerfri variant på originalet.

Produktionfo:

Cuba Cola Original / Zero 50 cl pet, rek pris: 13,50 kr

Cuba Cola Original / Zero 33 cl brk, rek pris: 8,25 kr

Fazer Havrefralla

Nu lanserar Fazer ett nytt bröd, havrefralla där 51 procent består av havre och brödet är rikt på fullkorn. Fazers Havrefralla är saftig och smakrik, med lagom sälta och har en mjuk, luftig karaktär. Vi har provsmakat och både barn och vuxna gillade det nya brödet. Fazers Havrefralla är nyckelhålsmärkt och finns i butik från och med vecka 8. Rekommenderat pris är 24.90 kr.

FOOD PHARMACY: Näringsjägaren

Den nya boken från FOOD PHARMACY tar upp hur maten kan bidra till att få oss och planeten att må bättre? Den här boken innehåller livsviktig fakta presenterad med mycket humor, världens första Näringsjägarkompass som hjälper dig att jaga näring varje dag och ett sextiotal klimatberäknade recept. Dags för Sverige att bli näringsjägare! Pris: 199 kr.

EATSweden

Lagom till jul kom EATSweden ut med fyra nya böcker. En för Malmö, Göteborg och Stockholm där det även finns en vegovariant. De kostar 395 kr och  innehåller alla samma erbjudande: Tolv toppkrogar bjuder på middag och en fantastisk upplevelse! Ett urval av riktigt bra restauranger som vi gärna betar av under nästa år! En perfekt julklapp till den som älskar god mat tycker vi på Tasteline.

Apotek Hjärtats julsortiment är en årligt återkommande tradition som nu fått en ny stämningsfull design samt sju produktnyheter, så som juliga teer, engelsk chokladdoppad fudge samt mörk choklad med havssalt. Årets senap är härligt sötstark med hetta från Ancho Chili. Eventuellt julstök räddas upp av en ny kökstvål och disktrasa, även dessa i passande juldesign.

– Vi värnar om våra klassiker, samtidigt som vi varje år lyfter in nyheter som på olika sätt kan bidra med det lilla extra! En återkommande favorit är ”årets senap”, vår grovkorniga senap som den här gången smaksatts med Ancho Chili. En perfekt mix av hetta och söta toner som påminner om russin, säger Karin Andrén, kategorichef på Apotek Hjärtat. Nytt för i år är ett vitt te med smak av äpple, plommon och mörk choklad. Ett rooibos-te med smak av apelsin, vanilj och kanel, en engelsk fudge doppad i belgisk mjölkchoklad samt en mörk chokladkaka med inslag av havssalt.

Vi på Tasteline har provsmakat sortimentet och tycker de passar bra som julklapp eller till adventsfikat. Julsortimentet finns tillgängligt på utvalda apotek från den 4 november, och på samtliga apotek* samt apotekhjartat.se från den 25 november.

Honung är nyttigt men Manukahonung är speciellt nyttigt då den innehåller ämnet methylglyoxal som enligt forskning har visat sig hindra bakterier från att fastna på celler, och kan därför lindra vid förkylning. Passar bra som sötning i smoothies eller chiapudding. Man kan också ta en tesked och låta honungs sakta smälta i munnen.

MGO® Manukahonung finns i tre olika styrkor. Rekommenderat pris för MGO® Manukahonung 100+ ligger på 299 kronor, 300+ ligger på 389 kronor. Det finns även en MGO® Manukahonung som ligger på 629 kronor.

Fairway to Heaven

Fairway to Heaven är glass-aktivisten Ben & Jerry’s hyllning till Fairtrade och arbetet
för en hållbar världshandel. En smakbomb av krämig, salt kolaglass i kombination
med stora, söta kolabitar.

Ben & Jerry’s introducerade världens första Fairtrade-glass med vaniljsmak redan 2005.
Några år senare hade de skapat samarbeten med Fairtrade-leverantörer globalt för
ingredienserna socker, vanilj, banan, kaffe och kakao. Med Fairway to Heaven sätter de nu
extra ljus på Fairtrade som en del i sitt långsiktiga engagemang för en rättvis världshandel.

Finns i butik från v 42.

Ny veganost från Valio

Valio lanserar Oddlygood® Veggie – ett veganskt alternativ till ost som finns i skivor och i riven form. Vi på Tasteline har provsmakat och tycker att den är god och ovanligt lik en vanlig ost, doftar också som vanlig ost.

Oddlygood® Veggie är 100 procent växtbaserad och består av kokosfett, sheasmör och potatisprotein. Det gör att den idag är en av få nordiskt tillverkade alternativ till ost. Den är helt fri från soja och palmolja och har berikats med B2, B12, och D-vitaminer samt jod och kalcium.

Oddlygood® Veggie Grated – Bäst på pizzan
Oddlygood® Veggie har redan tilldelats utmärkelsen Bäst på pizzan i ett konsumentsmaktest.* Den rivna varianten passar utmärkt för matlagning och gör sig bäst på en frasig pizza, som gratinering, på pajer, i såser och i alla rätter där man kan tänkas använda riven ost.

Oddlygood® Veggie Slices – Bäst på mackan
Nyligen blev även Oddlygood® Veggie Slices konsumenternas smakvinnare** i Bäst på mackan. De helt veganska skivorna är perfekta i en varm macka eller som pålägg.

Potato Burger Bun

Hamburgerbröd med inspiration från USA, bakat med potatisflingor. Brödet är mjukt, saftigt, fluffigt och innehåller mindre socker. Potato Burger buns är bakat på enbart vegetabiliska råvaror. Vi har testat och gillade verkligen brödet, väldigt fluffigt och gott! Förpackningen innehåller 4 st bröd och rekommenderat pris är 25 kr.

Noblesse Havssalt Crisp

Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning när de lövtunna plattornas lena
mjölkchoklad får sällskap av havssalt – Noblesse Havssalt Crisp. Vi har testat och tyckte saltet gav det lilla extra.

Marabou Noblesse Havssalt Crisp väger 150g och lanseras i butik under vecka 17. Rekommenderat
cirkapris: 26,90 kronor.

Inför årets grillsäsong lanserar Johnny’s® en helt ny produktserie – majonnäser. Nyheterna kommer i tre varianter: American Style Mayo, Hickory Mayo och Black Garlic Mayo. De krämiga majonnäserna blir det perfekta tillbehöret till grillad mat och lyfter smaken i en matig macka eller wrap. Passar även bra till pommes.

Johnny’s® American Mayo är len och frisk med en krämig konsistens och fin syra. Den harmonierar fint med andra smaker och är därför en bra grund i en sås eller dressing. Servera den tillsammans med grillade kycklingvingar eller låt den utgöra basen i en hemgjord coleslaw.

Johnny’s® Mayo Hickory är smakrik och rökig med en härlig eldig färg. Dubbelrökt pap­rika, hickory, cayennepeppar och farinsocker ger en djup och balanserad smak som passar perfekt som dressing på en klassisk burgare eller som tillbehör till grillat kött.

Johnny’s® Mayo Black Garlic är en svart vitlöksmajonnäs med en rund, karamelliserad och brynt smak. Den fermenterade vitlöken ger tillsammans med den rostade löken ett djup och en tydlig karaktär. Servera den som tillbehör till heta calamares, kyckling eller i en wrap med grönsaker och grillad haloumi.

Rekommende­rat cirkapris är 23 sek.

Till alla olivälskares glädje lanserar Fontana äntligen dubbelfyllda oliver på den svenska marknaden. De kommer i två olika smaker, och samtidigt släpps de klassiska Halkidikioliverna som ekologiska. Den grekiska olivsorten Halkidiki är Greklands mest populära gröna oliv och en stor favorit även i Sverige. Oliven har en smörig smak med lätt sälta och syrlighet. Hos Fontana har den varit en storsäljare och nu kommer den som ekologisk.

De dubbelfyllda oliverna är även de av sorten Halkidiki och kommer i smakerna jalapeño & vitlök och mandel & pimiento. Oliverna passar perfekt som tilltugg eller på buffébordet och serveras kylda för bästa smak. Vi på Tasteline har provsmakat och skulle gärna servera dem som tillbehör på en mingelbuffé. De var väldigt goda och kändes lyxiga.

Fontana sätter smak på fetaosten

Nu lanserar Fontana den klassiska osten i två nya smaker: grekiska örter och vitlök. Vi har testat och tycker de blir goda i bland annat sallad och iom att de är kryddade blir salladen smakrik. Rekommenderat pris: 21,90 kr.

Viking Line och Svenska Juniorkockslandslaget har tagit fram en ny barnbuffé på sommarens kryssningsfartyg. Bufférätterna har testats av barn och många av de mer klassiska rätterna kommer nu med en spännande twist. Bland annat hittar man potatispuré med grönsakstärningar, bolognese med oxbringa, kycklingklubbor, sötpotatispommes, coleslaw med apelsin och krispiga rättiksspiraler på buffén. Tanken med buffén är att maten ska vara vällagad, lekfull och färgglad för att locka barnens intresse. ”Det är en sporrande utmaning att skapa rätter som barnen både ska våga smaka på och ta till sig. Med den här buffén hoppas och tror jag att Viking Lines yngsta resenärer ska hitta mycket matglädje ombord i sommar” säger Victor Magdeburg från Svenska Juniorkocklandslaget som varit med och tagit fram buffén.

Den nya barnbuffén kommer att serveras på Viking Lines samtliga fartyg under perioden 14 juni – 14 augusti. Alla under 6 år äter gratis från buffén och priset är rabatterat upp till 17 år.

JOHNNY’S® YELLOW MUSTARD

Lagom till årets grillpremiär lanserar senapskungen Johnny’s® ännu en spännande senap! Årets nyhet, Johnny’s® Yellow Mustard, är tydligt inspirerad av det amerikanska köket och skulle utan problem platsa på vilken bättre New York-diner som helst. Den karaktäristiskt klargula senapen är frisk och syrlig med en fruktig eftersmak.
Senapen doftar lagerblad, anis och rosépeppar. Smaken är fyllig, rik och fullföljs av en frisk och fruktig citruston. Den passar perfekt till USA-inspirerade grillkvällar och matiga sandwichar.

Annons